ΑΘΗΝΑ
15:30
|
23.04.2024
Διαγραφή αναρτήσεων και απενεργοποίηση σελίδων σχετικών με την διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας υπέρ του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέχεια είχε σήμερα η λογοκρισία στο Facebook, με την διαγραφή αναρτήσεων και την απενεργοποίηση σελίδων σχετικών με την διαδήλωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας και είχε ως αίτημα την ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος είδε την ανάρτησή των φωτογραφιών του στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης να υπόκειται σε περιορισμό με την αιτιολογία ότι «παραβίασε τους όρους της κοινότητας».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "You can't go live or advertise για 60 ημέρες Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσετου Όρους της κοινότητάς μας. H δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος. Marios Lolos 51እ® Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον γνωστό απεργό πείνας. Δ.Κ. 1-3-21 BZWIF npωToBoHia AKhrOrgE ΣΕΝΝΗΘΗΚΑ TENNHOHKA17NOEMBP 17 Συνένεια"

Και η σελίδα όμως της οργάνωσης Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά είδε την σελίδα της στο Facebook να «πέφτει».

«Η Σελίδα της Συνάντησης γμΑΔΑ έπεσε – ο αγώνας για δικαιοσύνη συνεχίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωση της η πολιτική οργάνωση Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά η οποία επισημαίνει ότι μετά από μια σειρά από διαδικτυακές δραστηριότητες της που μπήκαν στο στόχαστρο του Facebook πλέον η σελίδα κατέβηκε γιατί «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας» κατά τον οργανισμό.

«Στην περίοδο αυτής της σκληρής μάχης η δραστηριότητα μας στο fb βρέθηκαν στο στόχαστρο, ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση λογοκρίθηκε/κατέβηκε, δημοσίευση έπαψε να εμφανίζεται και διαρκώς επικρέμονταν η απειλή να ρίξουν ολόκληρη την σελίδα μας. Τη σελίδα μιας πολιτικής οργάνωσης η οποία δεν συμμορφώθηκε με την κυρίαρχη αφήγηση που τόσο μανιασμένα είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να επιβάλλει. Αυτή η απειλή σήμερα έγινε πράξη: Η Σελίδα της Συνάντησης γμΑΔΑ δεν είναι πλέον δημοσιευμένη» αναφέρει σε ανακοίνωση της η πολιτική οργάνωση.

«Αν έχουν την παραμικρή εντύπωση ότι μπορούν με αυτή την πράξη πρωτοφανούς λογοκρισίας, να μας φιμώσουν, τους ενημερώνουμε ότι μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε με περισσότερο ορμή τον αγώνα, για να νικήσει η ζωή και η δικαιοσύνη!» προσθέτει.

«Οι απόπειρες φίμωσης, είτε αυτές λαμβάνουν την μορφή της φυσικής καταστολής από την αστυνομία στον δρόμο, είτε αυτές συμβαίνουν στην διαδικτυακή σφαίρα, δεν μας φοβίζουν ούτε λίγο, αντίθετα μας γεμίζουν με πίστη ότι φοβούνται τις φωνές μας. Και οι φωνές μας θα ενωθούν με όλες τις άλλες που διεκδικούν πραγματική δημοκρατία και ελευθερία και θα συνεχίσουν να φωνάζουν για το δίκιο. Τόσο στο δρόμο όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε: Να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας! Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα» επισημαίνει.

Αξίζει να σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες το facebook έχει προχωρήσει σε πλήθος διαγραφών αναρτήσεων, περιορισμών σε σελίδες και προφίλ χρηστών για περιεχόμενο που αφορά τον Κουφοντίνα, με πρόσχημα τις περισσότερες φορές ότι παραβιάζει τους όρους της κοινότητας.

Δημοσιογράφοι, δικηγόροι ακαδημαϊκοί και σελίδες βρέθηκαν στο στόχαστρο του αλγορίθμου, με αποτέλεσμα πέραν του προφανούς εμποδίου διάδοσης συγκεκριμένων μηνυμάτων, να εγείρεται και ζήτημα πολυφωνίας και ελευθερίας του λόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα