ΑΘΗΝΑ
06:52
|
27.05.2024
Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε, υπέβαλε χθες την παραίτησή του, μετά από αποκαλύψεις για εμπλοκή σε πλήθος σεξουαλικών αδικημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Κέμπο Μοχάντι, υπέβαλε χθες τη Δευτέρα (1/3) την παραίτησή του, μετά από αποκαλύψεις των ΜΜΕ της χώρας ότι είχε εμπλακεί σε πλήθος αδικημάτων σεξουαλικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο 70χρονος Μοχάντι δήλωσε σε επιστολή που μοιράστηκε το υπουργείο Πληροφοριών ότι είχε αποφασίσει να παραιτηθεί «όχι λόγω δειλίας αλλά ως ένδειξη του σεβασμού προς το αξίωμα του Προέδρου».

Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες η παράθεση ηχητικών ντοκουμέντων όπου ο Μοχάντι ακουγόταν να ζητάει σεξουαλικά ανταλλάγματα από υφισταμένες του.

Ο πρών αντιπρόεδρος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο μεταξύ άλλων στην επιστολή του για ηχητικό σαμποτάζ και πολιτική στοχοποίηση.

Ο Mοχάντι διορίστηκε στο αξίωμα του δεύτερου αντιπροέδρου της Ζιμπάμπουε τον Δεκέμβριο του 2017, όταν ο 78χρονος Έμερσον Μανανγκάγκουα διαδέχτηκε τον επί 30 συναπτά έτη πρόεδρο της αφρικανικής χώρας και σύμβολο του αντιαποικιακού αγώνα, Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Πηγές: Africanews, New Zimbabue

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Σ. Κασσελάκης: «Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη τα όσα λέει η κυβέρνηση για την ακρίβεια»

Νότια Αφρική: Τελευταία προεκλογική συγκέντρωση για τον Σιρίλ Ραμαφόσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα