ΑΘΗΝΑ
03:31
|
23.06.2024
Η υπουργός κατηγόρησε αρχικά το Ιράν για "περιβαλλοντική τρομοκρατία" μιλώντας στη συνέχεια για "πιθανό λάθος" μετά τη στάση του στρατού και της Μοσσάντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημάδια σχετικού “αποσυντονισμού” δείχνει η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου 20 μέρες πριν τις εκλογές της 23ης Μαρτίου.

Η Ισραηλινή υπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος Γκίλα Γκάμιλιερ κατηγόρησε απόψε το Ιράν για “περιβαλλοντική τρομοκρατία” με αφορμή τη διαρροή καυσίμων από “πειρατικό πλοίο λιβυκής ιδιοκτησίας” μόνον και μόνον επειδή το σκάφος είχε περάσει από το Ιράν! Το λιβυκό σκάφος ονομάζεται “Emerald”, έπλεε με σημαία Παναμά και φέρεται πως μετέφερε ιρανικό πετρελαίο με προορισμό τη Συρία.

Minister Gamliel: Beirut Blast Reminds Us We Must Not Abandon Haifa Bay |  Ministry of Environmental Protection

«(…) Το Ιράν πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες διεξάγοντες περιβαλλοντικές επιθέσεις» είπε η υπουργός δίχως εννοείται την παραμικρή τεκμηρίωση που να στοιχειωθετεί μία τέτοια, σοβαρή κατηγορία.

Στρατός και Μοσσάντ αφήνουν “ακάλυπτη” την υπουργό…

Ωστόσο την άποψή της δεν συμμερίστηκε ούτε ο ισραηλινός στρατός, κάτι που έσπευσε να το επισημάνει εκπρόσωπός του μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13.

Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους του δικτύου διευκρίνισε με νόημα πως η υπουργός προέβη στην εκτίμηση αυτή δίχως να συμβουλευτεί ούτε το στρατό, ούτε τις μυστικές υπηρεσίες Μοσάντ…

Η εξέλιξη ανάγκασε την υπουργό να προβεί σε “διορθωτικές” δηλώσεις καθώς στη μέση της συνέντευξης Τύπου (και αφού ενημερώθηκε προφανώς για τις δηλώσεις του στρατιωτικού αξιωματούχου) εμφανίστηκε λιγότερο “κατηγορηματική”. Έτσι, ακολούθως δήλωσε ότι το συμβάν μπορεί να είναι “είτε εσκεμμένη διαρροή ή ατύχημα”

Η πετρελαιοκηλίδα που έχει ρυπάνει τις τελευταίες δύο βδομάδες τις ακτές του Ισραήλ και του Λιβάνου προκαλεί μεγάλη οικολογική καταστροφή και στις δύο χώρες καθώς εκτιμάται πως θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να καθαριστούν οι περιοχές που γέμισαν με πίσσα.

Fishermen unload their nets after returning from a fishing trip on the Mediterranean Sea, in the Israeli Arab village of Jisr az-Zarqa, in the early morning of Thursday, Feb. 25, 2021 (AP Photo/Ariel Schalit)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στρατιωτικούς στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στη Νότια Κορέα για στρατιωτικές ασκήσεις

Πρόσφυγες… άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα πέρασε

66 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα