ΑΘΗΝΑ
21:01
|
18.05.2024
Σχέδιο πιθανής εισβολής στο Καπιτώλιο αύριο, Πέμπτη, αποκάλυψε η αστυνομική δύναμη που φρουρεί το κτίριο του Κογκρέσου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιθανό σχέδιο για νέα έκτροπα από ακροδεξιούς και παραστρατιωτικούς αύριο στο Καπιτώλιο ανακοίνωσε απόψε εκπρόσωπος της αστυνομικής δύναμης που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του κτιρίου του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον.

Σε σχετική ανακοίνωση αποκαλύπτεται πως υπάρχει “πιθανό σχέδιο μίας άγνωστης παραστρατιωτικής ομάδας” να επιτεθεί στις 4 Μαρτίου στην έδρα του Κογκρέσου. Διαβεβαιώνεται εντούτοις πως η αστυνομική δύναμη του Καπιτωλίου είναι “έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή”.

“Πληροφορηθήκαμε ένα πιθανό σχέδιο μιας άγνωστης παραστρατιωτικής ομάδας να εισβάλει δια της βίας στο Καπιτώλιο στις 4 Μαρτίου” ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία, τονίζοντας ότι είναι “ενήμερη και προετοιμασμένη για κάθε δυνατή απειλή”. Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες “για να σταματήσουν οι απειλές” εναντίον του Καπιτωλίου.

Ορισμένοι οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, όπως εκείνοι του κινήματος QAnon, πιστεύουν ότι στις 4 Μαρτίου θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, για μια δεύτερη θητεία, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ήδη έχει προβεί σε «σημαντικές αναβαθμίσεις» της ασφάλειας του κτιρίου όπου στεγάζονται η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα