ΑΘΗΝΑ
13:26
|
28.01.2022
Η Γκάνα και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν μια εμπορική συμφωνία ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γκάνα και το Ηνωμένο Βασίλειο υπέγραψαν μια εμπορική συμφωνία ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα την Τετάρτη (3/3), σε μια από τις τελευταίες διμερείς συμφωνίες από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμφωνία θα επιτρέψει την αφορολόγητη και χωρίς ποσοστώσεις πρόσβαση για τη Γκάνα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και τις προτιμησιακές μειώσεις δασμών για τους εξαγωγείς του Ηνωμένου Βασιλείου στην αγορά της Γκάνας.

Πριν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ, σύναψε οικονομικές εταιρικές σχέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο με 16 αφρικανικές χώρες, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις συμφωνίες που είχε ήδη ενώ ήταν στην ΕΕ.

Αλλά η Γκάνα δεν συμπεριλήφθηκε, πράγμα που σήμαινε χωρίς εμπορική συμφωνία, οι Γκανέζοι εισαγωγείς ήταν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο δασμών και επιπλέον γραφειοκρατίας.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες εξαγωγές της Γκάνας στη Βρετανία περιλαμβάνουν ορυκτά καύσιμα και πετρέλαιο, παρασκευάσματα ψαριών, φρούτων, κακάο και παρασκευάσματα κακάο.

«Η Συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εσωτερικών διαδικασιών που απαιτούνται τόσο στη Γκάνα όσο και στο ΗΒ», ανέφεραν και οι δύο κυβερνήσεις σε κοινή τους δήλωση.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν θέλει πόλεμο

Δανία: Aποσύρει τις ειδικές δυνάμεις της από το Μαλί

Απρόθυμη η Σλοβακία στην ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ

Ουκρανία: O Μπάιντεν προειδοποιεί πως η Ρωσία θα επιτεθεί τον Φεβρουάριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα