ΑΘΗΝΑ
00:10
|
09.05.2024
Οι φαρμακοβιομήχανοι θέτουν ως προϋπόθεση την αξιοποίηση χρηματοδοτικών ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Eπενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για την επόμενη τετραετία η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου, με 12 νέα εργοστάσια, 29 νέες μονάδες παραγωγής, 17 νέα ερευνητικά τμήματα και 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας παρουσιάστηκε διαδικτυακά από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρο Τρύφων και τον αντιπρόεδρο, Δημήτρη Δέμο.

Οι ομιλητές χαιρέτησαν την ύπαρξη κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων σε παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη και υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης σταθερού πλαισίου, σε βάθος χρόνου, ώστε να υλοποιηθούν οι επενδύσεις.

Υποστήριξαν πως η παροχή κινήτρων στη βιομηχανία φαρμάκου συμβαδίζει με τη νέα Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Στρατηγική που στοχεύει στην εξασφάλιση επάρκειας φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσω της άρσης των περιοριστικών πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας και της επιστροφής της παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη.

Τόνισαν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των επενδύσεων είναι και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα