ΑΘΗΝΑ
12:08
|
18.04.2024
Διαβεβαίωσε ότι ως τα μέσα Μαίου θα μπορούν να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια Γάλλοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ υποσχέθηκε απόψε ότι θα υπάρχουν ικανά αποθέματα εμβολίων ώστε ως τα μέσα Μαίου να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 50 ετών.

Απηύθυνε ωστόσο παράλληλα κάλεσμα στους κατοίκους 23 νομών να έχουν αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της εξέλιξης της επιδημίας.

Στο πλαίσιο εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου για την πανδημία Covid-19, ο Καστέξ συνέστησε σε όλους τους Γάλλους να μην ξεπερνούν το όριο των έξι ατόμων στις κοινωνικές συγκεντρώσεις. Ανέφερε ως βασικό μεσοπρόθεσμο στόχο να μειωθεί ένας ορισμένος αριθμός περιορισμών από τα μέσα Απριλίου καθώς μέχρι τότε πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι.

Επίσης, κάλεσε “επίσημα” το προσωπικό των οίκων ευγηρίας να εμβολιαστεί “τάχιστα” ώστε να επιτραπεί η επιστροφή “σε μια ήσυχη κοινωνική ζωή” μέσα στα γηροκομεία.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν διευκρίνισε ότι σχεδόν το 40% του προσωπικού των οίκων ευγηρίας και το 30% των νοσηλευτών, στην πόλη και στο νοσοκομείο, έχει εμβολιαστεί. Παραδέχθηκε ότι αυτό δεν αρκεί προσθέτοντας ότι αύριο θα στείλει επιστολή σε όλους τους νοσηλευτές της χώρας, παροτρύνοντάς τους να εμβολιαστούν”.

Η Γαλλία κατέγραψε σήμερα 25.279 νέα κρούσματα της COVID-19, ελαφρώς λιγότερα από τα 25.403 που κατέγραψε την περασμένη Πέμπτη. Παράλληλα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 293 νέοι θάνατοι που οφείλονταν στην πανδημία από 322 την Τετάρτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Χουντικό το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Κυρώσεις στην Τεχεράνη από την Ε.Ε.

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα