ΑΘΗΝΑ
04:34
|
16.04.2021
Δυσπιστία προκαλεί η πρόσφατη "υπόσχεση" του προέδρου Ερντογάν για "ενίσχυση" του κράτους δικαίου...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι δρομολογεί διετές σχέδιο για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και της ελευθερίας της άποψης. Ο Τούρκος πρόεδρος ως αγωνιστής υπέρ των ελευθεριών; Ένας αυταρχικός ηγέτης επιστρέφει στο δρόμο της δημοκρατίας; Το πιθανότερο είναι πως ο Ταγίπ Ερντογάν υποκρίνεται».

Με αυτό τον λακωνικό αλλά εύστοχο τρόπο η γερμανική εφημερίδα Die Welt (Ντι Βελτ) σχολίασε την πρόσφατη “υπόσχεση” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για δήθεν “ενίσχυση” του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης.

Η δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις του Ερντογάν δεν κρύβεται. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά σε μία χώρα όπου έχει εξαπολυθεί κυνήγι μαγισσών” σε βάρος προοδευτικών ακαδημαϊκών, διανοουμένων, δικαστικών, στρατιωτικών ,απλών εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων μόνον και μόνο με τη “ρετζινιά” του Γκιουλενιστή;

Κάπως έτσι ακόμη και η Ντι Βελτ προειδοποιεί: «Άξαφνα ο πρόεδρος Ερντογάν εμφανίζεται ως εγγυητής των ελευθεριών. Πίσω όμως από τo “πλαίσιο μεταρρυθμίσεων” στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο. Η Ευρώπη δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα».

Ο τίτλος άλλωστε του άρθρου “Υποκριτική η στάση Ερντογάν” δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το πώς ερμηνεύει η συγκεκριμένη εφημερίδα το πρόσφατο Σχέδιο του Ερντογάν για τις Ελευθερίες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ά. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα