ΑΘΗΝΑ
06:58
|
26.04.2024
Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, επί της ουσίας συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για την ανυποχώρητη στάση της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια ωμή παρέμβαση στα πολιτικά και δικαστικά πράγματα της χώρας, που θυμίζει άλλες εποχές, ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, επί της ουσίας συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για την ανυποχώρητη στάση της ως προς το ζήτημα της μεταγωγής του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση δικαίως αρνείται που κάνει χάρες στον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς.

Προσθέτει μάλιστα ότι «η τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” είχε δολοφονήσει πέντε μέλη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας μεταξύ 1975-1991, καθώς και πολλούς Έλληνες».

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 56η μέρα απεργίας πείνας και την 11η δίψας.

Σημειώνεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής του. Νωρίτερα, απορριπτική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως. Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα