ΑΘΗΝΑ
00:04
|
27.04.2024
Στα σκαριά νέο σχέδιο συμπλήρωσης του προϋπολογισμού με στόχο τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει οροφή, επί του παρόντος, ο γερμανικός λογαριασμός της πανδημίας καθώς μέσα στις επόμενες βδομάδες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς αναμένεται να καταθέσει συμπληρωματικό σχέδιο για τον προϋπολογισμό τρέχοντος έτους.

Πληροφορίες του γερμανικού δικτύου Ντόιτσε Βέλλε και της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung αναφέρουν ότι το συμπληρωματικό νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό θα καταθεί στα τέλη Μαρτίου και θα ανέρχεται σε περίπου 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το ακριβές ποσό θεωρείται υπό διαπραγμάτευση και θα εξαρτηθεί από το αν θα χρειαστεί ένα επιπλέον δημοσιονομικό μαξιλάρι. Όπως ακούγεται στον κυβερνητικό συνασπισμό, το τελικό ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί».

Η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει ότι στην παρούσα φάση η Γερμανία μπορεί να δανείζεται στις διεθνείς αγορές χωρίς να πληρώνει τόκους, αλλά «το ύψος του νέου δανεισμού θα σήμαινε ιστορικό ρεκόρ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία το 2021 θα συνάψει επιπλέον δάνεια άνω των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό ξεπερνά το ήμισυ του προϋπολογισμού σε εποχές προ πανδημίας.

Το 2019 η κυβέρνηση είχε δαπανήσει συνολικά 365 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να καταφύγει σε νέο δανεισμό.

Από τις αρχές της πανδημίας οι συντάκτες του προϋπολογισμού έχουν περάσει σε άλλη τάξη μεγέθους, καθώς 86 δισεκατομμύρια ευρώ δεσμεύθηκαν μόνο για οικονομικές ενισχύσεις και άλλα 25 δισεκατομμύρια δόθηκαν για την επιδότηση της απασχόλησης. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα