ΑΘΗΝΑ
14:57
|
19.04.2024
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε λόγο για «Βατερλώ» του δημοσίου συστήματος Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, έκανε λόγο για «Βατερλώ» του δημοσίου συστήματος Υγείας λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης.

Λίγες μέρες αφότου δήλωσε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει βρεθεί στο «κόκκινο», με τις διαθέσιμες ΜΕΘ να μην φτάνουν, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επανήλθε με νέα καταγγελία κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι σχεδιασμός. Βατερλώ του συστήματος είναι».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα και εκτός της Αττικής, φέρνοντας ως παραδείγματα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία της Τρίπολης και του Πύργου, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

«Στο Νοσοκομείο της Τρίπολης υπηρετούν μόνο δύο ακτινολόγοι ιατροί επιφορτισμένοι και με τη λειτουργία αξονικού, μαγνητικού, υπερήχων, μαστογράφου με νοσηλεία περί των 30 περιστατικών κορονοϊού. Οι δύο γιατροί δεν άντεξαν. Ο ένας εν ώρα εργασίας εμφάνισε έκτακτο σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται Έμεινε το νοσοκομείο μόνο με έναν.

Στο Νοσοκομείο Πύργου, ο Διοικητής έκανε μήνυση στους παθολόγους γιατρούς που χρόνια τώρα λόγω ελλείψεων βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με γιατρούς από το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά τη μήνυση του Διοικητή επειδή έλειψαν με αναρρωτική άδεια μη αντέχοντας το φόρτο εργασίας παραιτήθηκαν τρεις παθολόγοι, ένας μετακινήθηκε και το νοσοκομείο με παθολογική κλινική, δεκάδες περιστατικά κορονοϊού θα καλύπτονται μετά από λίγες ημέρες με μόνο ένα παθολόγο. Και αυτός μετακινημένος από το νοσοκομείο Αμαλιάδας».

Την ίδια στιγμή έχει δοθεί στη δημοσιότητα επιστολή του διευθυντή του παθολογικού τομέα στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ο οποίος υπέβαλλε την παραίτηση του και υπογραμμίζει ότι οι συνθήκες για τους υγειονομικούς είναι τραγικές.

Πηγές: ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα