ΑΘΗΝΑ
21:48
|
18.04.2024
Με άγρια καταστολή αντιμετώπισε η αστυνομία τους συγκεντρωμένους που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση ρίχνει λάδι στη φωτιά δίνοντας εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για άγρια καταστολή στην πορεία που πραγματοποίησε το απόγευμα πλήθος διαδηλωτών υπέρ του αιτήματος για την μεταγωγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια και φώναζε για ώρα συνθήματα όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τις εισόδους στο Μετρό. Άλλο μπλοκ διαδηλωτών είχε φτάσει παράλληλα στην πλατεία Εξαρχείων.

Ισχυρές δυνάμεις καταστολής αφού πρώτα εμπόδισαν τον κόσμο να συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, στη συνέχεια επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αύρες.

Μετά την επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα ο κόσμος σκόρπισε στα γύρω στενά. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πλήθος προσαγωγών.

Eπίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες και το μπλοκ των νομικών που υπερασπίζονται το δικαίωμα του επί σχεδόν δύο μήνες ευρισκόμενου σε απεργία πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στην ζωή.

Tέλος, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από την κατασταλτική μανία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω στα σαράντα άτομα φέρεται πως είχαν καταφύγει στα γραφεία της Εφημερίδας Συντακτών.

Ιατρική παρέμβαση για την οξεία νεφρική ανεπάρκεια του Κουφοντίνα

Υπενθυμίζεται πως με μια σύντομη δήλωση που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκύθας, ανακοινώθηκε νωρίς το απόγευμα ότι «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης της» οξείας νεφρικής ανεπάρκειας, που παρουσίασε το πρωί ο απεργός πείνας.

Πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», που προέρχονται από τους γιατρούς της οικογένειας αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας συναίνεσε τελικά στο να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες ανάταξης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Αντίθετα, σύμφωνα με το eksegersi.gr, o Δημήτρης Κουφοντίνας εμφανίζεται να επανέλαβε και πάλι στους γιατρούς της επιλογής του τη βούλησή του να μην του γίνει ανάνηψη σε περίπτωση που χάσει την επαφή του με το περιβάλλον. Είναι ακόμα διαυγής, σε επαφή με το περιβάλλον και με απόλυτη ικανότητα να εκφράζει τη βούλησή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα