ΑΘΗΝΑ
04:12
|
20.04.2024
Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 21 Μάρτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο και ακόμη τρείς (γειτονικοί στην πρωτεύουσα) νομοί θα παραμείνουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Japan Times.

Οι τρείς νομοί που φέρεται πως θα ακολουθήσουν στην παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης το Τόκιο είναι οι Τσίμπα, Σαϊτάμα, Καναγκάβα, και η απόφαση για την επέκταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων έως τις 21 Μάρτη αποφασίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα με τους κυβερνήτες τους.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών από τον πρωθυπουργό και αποσκοπεί στην μείωση του νοσηλευτικού βάρους για τα νοσοκομεία των συγκεκριμένων περιοχών, τα οποία φαίνεται να έχουν φτάσει στα όριά τους.

Το πρωί ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ουσιαστικά την επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ενώ παράλληλα προσπάθησε να καθησυχάσει τις οικονομικές ανησυχίες των πολιτών λέγοντας πως «Αν η παράταση δύο εβδομάδων παραταθεί, θα δώσουμε ό,τι έχουμε».

Αν και η πληρότητα σε επίπεδο νοσοκομειακών κρεβατιών δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή με την εξαίρεση του νομού Τσίμπα (47%) η κυβέρνηση κι η επιτροπή αντιμετώπισης του Covid-19 θεωρούν πως επίκειται θεαματική αύξηση των κρουσμάτων που θα οδηγήσει τα νοσοκομεία σε «ασφυξία».

Mέχρι χθες η Ιαπωνία είχε ανακοινώσει 433.000 κρούσματα και 8.050 θανάτους από τον ιό Covid-19.

Πηγές: The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα