ΑΘΗΝΑ
05:52
|
26.04.2024
Η ανακοίνωση του Κινέζου πρωθυπουργού έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου που ξεκίνησε σήμερα στο Πεκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC), τους στόχους του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας καθώς και τα κυβερνητικά σχέδια για να γίνει η χώρα πιο αυτόνομη σε τομείς όπως η τεχνολογία.

Εν μέσω της αυξημένης έντασης με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για το εμπόριο, το Χονγκ Κονγκ και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στόχος είναι η οικονομία να αναπτυχθεί πάνω από 6% το 2021, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Li Keqiang.

Σημειώνεται ότι περίπου 3.000 αντιπρόσωποι έχουν συγκεντρωθεί για την ετήσια συνάντηση του ΕΛΚ που ξεκίνησε σήμερα, 5 Μαρτίου, στο Πεκίνο και η οποία αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της χώρας.

Η προτεινόμενη ατζέντα της ετήσιας διάσκεψης περιλαμβάνει την παρουσίαση μιας αναφοράς για το κυβερνητικό έργο, όπως επίσης και ένα προσχέδιο για το 14ο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης, που αποτελεί τον κεντρικό οδηγό του Πεκίνου για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, σύμφωνα με το το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 6,8% στα 1,4 τρισ. γουάν ($217 δισ.) καθώς εντείνονται οι εντάσεις με την Ινδία και άλλες γειτονικές χώρες και ενώ η χώρα επιδιώκει να γίνει ισάξια των ΗΠΑ και της Ρωσία σε τομείς όπως οι βαλλιστικοί πύραυλοι, τα μαχητικά στελθ και άλλες οπλικές τεχνολογίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα