ΑΘΗΝΑ
16:19
|
26.04.2024
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υποτιμά πάλι την κατάσταση ενώ η χώρα καταγράφει ρεκόρ θανάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να σταματήσουν την “κλάψα και την γκρίνια” για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού παρά το γεγονός ότι για δύο συνεχόμενες ημέρες καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων σχετιζόμενων με τη νόσο Covid-19.

“Αρκετά με την γκρίνια και την κλάψα. Πόσο καιρό θα συνεχιστεί το κλάμα;”, είπε ο Μπολσονάρου στο πλήθος, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης. “Πόσο καιρό θα κάθεστε στο σπίτι και θα κλείνετε τα πάντα; Κανείς δεν μπορεί να το ανεχθεί πλέον. Λυπούμαστε για τους θανάτους, ξανά, όμως χρειαζόμαστε μια λύση”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων περιορισμών στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Σάο Πάολο. Σήμερα, το Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και το κλείσιμο νωρίτερα των εστιατορίων.

Το δημόσιο σύστημα υγείας της Βραζιλίας δοκιμάζεται ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι 260.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Είναι ο δεύτερος υψηλότερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η νέα έκρηξη των κρουσμάτων στη Βραζιλία αποδίδεται κυρίως στην εξάπλωση μιας άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, η οποία φέρεται να ξεκίνησε στην πόλη Μανάους, πρωτεύουσα της πολιτείας της Αμαζόνας. Ωστόσο, ο εθνικιστής, ακροδεξιός πρόεδρος Μπολσονάρου συνεχίζει να υποτιμά την κατάσταση.

Η νέα προκλητική δήλωση του Προέδρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνήτη του Σάο Παόλο, Ζοάο Ντόρια, ο οποίος μιλώντας στο BBC αποκάλεσε τον Μπολσονάρου έναν “τρελό τύπο που επιτίθεται σε κυβερνήτες και δημάρχους που επιθυμούν να αγοράσουν εμβόλια για να βοηθήσουν τη χώρα να σταθεί στα πόδια της”. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Σάο Πάολο το σύστημα υγείας της Βραζιλίας είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

“Δυστυχώς η Βραζιλία σήμερα αντιμετωπίζει δύο ιούς: τον κορονοϊό και τον ιό Μπολσονάρου και αυτό είναι πολύ λυπηρό για όλους τους Βραζιλιάνους”, είπε ο Ζοάο Ντόρια στο BBC.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα