ΑΘΗΝΑ
01:51
|
16.04.2021
Ο υπουργός ΠροΠο δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού στα ελληνικά νησιά και υποστήριξε πως σε λίγους μήνες «θα πλημμυρίσουμε» από τουρίστες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε από την Κέρκυρα ότι η Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες χώρες στην απόδοση των εμβολιασμών, αλλά και ότι η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί με πολύ καλό τρόπο την πανδημία και για τον λόγο αυτό «είμαστε έτοιμοι να απελευθερωθούμε». Ζήτησε δε, για μια ακόμη φορά από τους πολίτες να κάνουν υπομονή.

«Βρίσκομαι εδώ για να συντονίσω το έργο της πανδημίας. Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη καμπή, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν πολύ γρήγορα. Είμαστε μία από τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης στην απόδοση των εμβολιασμών και ταυτόχρονα είμαστε μία από τις χώρες που έχουν διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, είμαστε έτοιμοι να απελευθερωθούμε.

Είναι κρίμα, τώρα που σε λίγο θα ανοίξουμε και πάλι την κοινωνία και την αγορά, να καθυστερούμε σε αυτό. Ήρθα, λοιπόν, εδώ, να δώσω πολύ συγκεκριμένες οδηγίες, να συνεργαστώ με την Περιφέρεια και τους δήμους προκειμένου να γίνει μία παραγωγική συζήτηση και να υπάρξουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα περιορίσουν τη μετάδοση και τη διάδοση της πανδημίας στα νησιά μας. Πιστεύω ότι σε δύο εβδομάδες θα μπορέσουμε σταδιακά να αρχίσουμε να ανοίγουμε. Να χαμογελάμε. Σας παρακαλώ πολύ κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε».

Ισχυρίστηκε ότι «μετά τον εμβολιασμό των μικρών νησιών, έρχεται και η κάλυψη των μεγάλων νησιών, καθώς και ο εμβολιασμός επαγγελματικών ομάδων του τουρισμού» και προανήγγειλε «πλημμύρα» από τουρίστες σε λίγους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είχε αναφέρει ότι όλοι οι Βρετανοί, ακόμα και όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της πανδημίας, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, ενώ είχε πει χαρακτηριστικά ότι «προσδοκούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Πηγές: ThePressProject, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Θέλει και λίγο σόου το στραπάτσο

ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή η κίνηση Δένδια αλλά δεν αναπληρώνει το κενό στρατηγικής

Ά. Γεωργιάδης: Όποιος αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δωρίζει το όνομα Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα