ΑΘΗΝΑ
13:24
|
20.04.2024
Στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση κορεατικών στρατιωτικών ελικοπτέρων με ισραηλινά drone "καμικάζι"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μνημόνιο συναντίληψης αμυντικής συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση κορεατικών ελικοπτέρων ΚΑΙ με ισραηλινά drone-“καμικάζι” που θα επιτυγχάνουν τον συνδυασμό επανδρωμένων και μη επανδρωμένων εναέριων επιχειρήσεων σε πεδία συγκρούσεων υπέγραψαν σήμερα η Κορεατική Βιομηχανία Αεροναυπηγικής (ΚΑΙ) και η Ισραηλινή Βιομηχανία Αεροναυπηγικής (ΙΑΙ).

Σύμφωνα με την αμερικανική αμυντική επιθεώρηση Defense News το σχέδιο συνεργασίας των δύο βιομηχανιών θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μίας πενταετίας.

Παρά τις προσπάθειες, το Defense News δεν κατάφερε να μάθει περισσότερες πληροφορίες για αυτό το εγχείρημα από τις δύο βιομηχανίες. Ωστόσο στο μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν φαίνεται πως το σχέδιο είναι “προθάλαμος” μίας πιθανώς μακροπρόθεσμης συνεργασίας στον τομέα των πολεμικών βιομηχανιών.

Η εξέλιξη φαίνεται πως εντάσσεται στη γενικότερη επιλογή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης να διευρύνει τις συνεργασίες με ντόπιες και ξένες πολεμικές βιομηχανίες με στόχο τον εκσυγχρονισμό αμυντικών δομών και υποδομών αλλά και οπλικών συστημάτων σε μία περίοδο αύξησης των ανταγωνισμών και των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων στην ανατολική Ασία.

Πριν έναν μήνα το κορεατικό στρατιωτικό πρόγραμμα “Defense Acquisition Program Administration” (DAPA) ανακοίνωσε την προώθηση σχεδίων με στόχο την αύξηση συνεργασίας κρατικών εταιριών άμυνας με εγχώριες και ξένες πολεμικές βιομηχανίες. Πληροφορίες της γνωστής επιθεώρησης για θέματα άμυνας και ασφάλειας Janes η Νότια Κορέα έχει βάλει στόχο τη μείωση εξάρτησης της αμυντικής της βιομηχανίας και των οπλικών συστημάτων που διαθέτει από το εξωτερικό, ενθαρρύνοντας συμπαραγωγές και συνεργασίες με προηγμένες βιομηχανίες άλλων χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα