ΑΘΗΝΑ
19:34
|
21.09.2024
Την ανησυχία τους εκφράζουν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την εκτεταμένη χρήση αστυνομικής βίας στην επαρχία Φορμόζα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν την Παρασκευή (5/3) την άκριτη χρήση αστυνομικής βίας στην επαρχία Φορμόζα της Αργεντινής, εναντίον ανθρώπων που διαμαρτύρονταν για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων, καθώς οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο ορισμένων επιχειρήσεων.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες όπου η περιφερειακή αστυνομία φαίνεται να πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες και να ρίχνει δακρυγόνα σε διαδηλωτές. 

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) και ο συντονιστής του ΟΗΕ Αργεντινή, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει άκριτη βία, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την κράτηση ανθρώπων.

Η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Twitter δήλωσε πως ανησυχεί έντονα για τις αναφορές ότι «οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και βίας εναντίον διαδηλωτών και δημοσιογράφων».

Ο υπεύθυνος του Πολιτικού γραφείου του Προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, Σαντιάγο Καφιέρο, υποστήριξε στο Twitter ότι «το κράτος πρέπει να εγγυάται την ελεύθερη ειρηνική έκφραση των πολιτών … η βία δεν είναι ποτέ ο δρόμος».

Η Φορμόζα της βόρειας Αργεντινής είναι μια από τις φτωχότερες επαρχίες της χώρας της Νότιας Αμερικής και έχει πληγεί σοβαρά από μια οικονομική ύφεση, που επιδεινώθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η Αργεντινή, ένας κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός σιτηρών, έχει επιβεβαιώσει 2,14 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020 και περισσότερους από 52.784 θανάτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα