ΑΘΗΝΑ
22:55
|
08.05.2024
Μια έκρηξη ακούστηκε στην ανατολική πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε το Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αναφορές έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και των Χούθι της Υεμένης, με τους δύο να εμπλέκονται σε μια σειρά επιθέσεων του ενός εναντίον του άλλου την Κυριακή. Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η έκρηξη συνδέεται με την αντιπαράθεση μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών.

Μια έκρηξη ακούστηκε στην ανατολική πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο μάρτυρες.

Σύμφωνα με το λογαριασμό των μαρτύρων, η έκρηξη συνέβη κάπου μεταξύ 8:00 και 8:30 μ.μ. ώρα Σαουδικής Αραβίας. Οι αρχές της χώρας μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει κανένα σχόλιο σχετικά με το περιστατικό.

Η αμερικανική πρεσβεία στο βασίλειο προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες στις περιοχές Νταχράν, Νταμάμ και Κομπάρ να λάβουν προφυλάξεις σε περίπτωση επίθεσης.

Ένα βίντεο από το Νταχράν εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται η στιγμή που δύο πύραυλοι αναχαιτίζονται από τις Σαουδικές δυνάμεις. Ενώ η στιγμή της έκρηξης δεν είναι καθαρά ορατή στο βίντεο, δύο δυνατά κτυπήματα ακούγονται ξεκάθαρα σε αυτό.

Εν τω μεταξύ, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι το κίνημα είχε εκτοξεύσει 14 αεροσκάφη και οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο εγκαταστάσεις Aramco στο Ras Tanura της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και άλλους στρατιωτικούς στόχους στο Νταμάμ, το Ασίρ και το Τζιζάν.

Οι αναφορές έρχονται λιγότερο από μία ώρα αφότου ο αραβικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι προς τη νότια πόλη Τζιζάν.

Ο πόλεμος στην Υεμένη συνεχίζεται από το 2014 μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Χούθι, επίσης γνωστοί ως το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ. Το 2015, ο αραβικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εντάχθηκε στις μάχες από την πλευρά της κυβέρνησης. Νωρίτερα την Κυριακή, ο αραβικός συνασπισμός ισχυρίστηκε ότι είχε αναχαιτίσει 10 αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από τους Χούθι με στόχο πολίτες.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Με θερμό καλοκαίρι απειλεί τον Λίβανο το Ισραήλ

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα