ΑΘΗΝΑ
11:47
|
23.04.2024
Η Τεχεράνη θα ισοπεδώσει δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ εάν το Τελ Αβίβ προσπαθήσει να της επιτεθεί, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς αποκάλυψε νωρίτερα ότι το Τελ Αβίβ καταρτίζει νέα σχέδια για επίθεση στην πυρηνική υποδομή του Ιράν εάν πιστεύει ότι η Τεχεράνη κατασκευάζει πυρηνικά όπλα. Ο Γκαντς σημείωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να κάνει την κίνηση ακόμη και χωρίς έγκριση από τους συμμάχους του ή από οποιοδήποτε άλλο κράτος.

Η Τεχεράνη θα ισοπεδώσει δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ εάν το Τελ Αβίβ προσπαθήσει να επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αμίρ Χαταμί.

«Μερικές φορές, [το Ισραήλ] κάνει μεγάλες αξιώσεις εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν λόγω της απόγνωσής του να την απειλήσει, παρόλο που [το Τελ Αβίβ] γνωρίζει […] ότι εάν κάνει έστω κι ένα πράγμα, θα καταστρέψουμε το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα”, δήλωσε ο Αμίρ Χαταμί κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 7 Μαρτίου.

Ο Χαταμί τόνισε ότι το Ιράν διαθέτει σήμερα τα μέσα για να προστατεύσει τη χώρα και τη «σταθερότητα» της. Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη διαθέτει επίσης πόρους «μαλακής δύναμης» για να διασφαλίσει την ασφάλεια του έθνους.

Το Ισραήλ καταρτίζει νέο σχέδιο για χτυπήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας εξέφρασε τις παρατηρήσεις του σε απάντηση σε μια πρόσφατη συνέντευξη του Ισραηλινού ομολόγου του, Μπένι Γκαντς, με το Fox News, στην οποία αποκάλυψε ότι το Τελ Αβίβ ενημερώνει τα σχέδιά του για πιθανό χτύπημα κατά της πυρηνικής υποδομής της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, το Τελ Αβίβ θα είναι έτοιμο να εφαρμόσει το επικαιροποιημένο σχέδιο μονομερώς και χωρίς έγκριση από τους συμμάχους του, εάν δει σημάδια κλιμάκωσης των πυρηνικών δραστηριοτήτων στο Ιράν.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Ιράν ότι επινοεί σχέδια για κατασκευή πυρηνικών όπλων, συνεχίζοντας να διατυπώνει τους ισχυρισμούς ακόμη και αφού η Τεχεράνη συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα στο πλαίσιο του κοινού συνολικού σχεδίου δράσης (JCPOA), επίσης γνωστό ως πυρηνική συμφωνία του Ιράν, το 2015. Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του έλαβαν έγγραφα που πιθανώς υποδεικνύουν ότι η Τεχεράνη στην πραγματικότητα δεν περιορίσε τις πυρηνικές της δραστηριότητες και ότι υποτίθεται πως δεν εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.

Το Ιράν έχει απορρίψει πολλές φορές τους εν λόγω ισχυρισμούς ότι επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, επιμένοντας στον ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού του προγράμματος. Ανώτεροι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη τόνισαν ότι η χρήση πυρηνικών ουσιών έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θρησκεία της χώρας – το Ισλάμ. Ταυτόχρονα, η Τεχεράνη επεσήμανε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της διεθνούς κοινότητας και των παγκόσμιων φορέων, καθώς όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ δίνεται λίγη προσοχή σε παρόμοιες δραστηριότητες στο Ισραήλ. Το τελευταίο, σε αντίθεση με το Ιράν, δεν προσχώρησε ποτέ στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και αρνήθηκε επίμονα είτε να επιβεβαιώσει είτε να αρνηθεί ισχυρισμούς ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα