ΑΘΗΝΑ
05:37
|
29.09.2024
Νέα παρέμβαση για το Ουκρανικό και τις διώξεις των πιστών Ορθοδόξων στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα παρέμβαση υπέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, και επίκληση στη διεθνή κοινή γνώμη, έκανε την Κυριακή, σε συνέντευξή του, ο ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκκλησία και Κόσμος», ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ευελπιστώ ότι η κοινή γνώμη και στην Ουκρανία και εκτός αυτής, θα δώσει επιτέλους προσοχή στην παρανομία, η οποία κυριαρχούσε επί προεδρίας Ποροσένκο και δυστυχώς, δεν τερματίσθηκε πλήρως, διότι εξακολουθούμε να ακούμε για αρπαγές ναών, ενώ συνεχίζεται η προπαγάνδα, η οποία οδηγεί σε αυτές τις αρπαγές».

Μιλώντας για την προπαγάνδα, που στρέφεται κατά της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, και στηρίζεται στο μύθευμα περί του ότι πρόκειται για την «πέμπτη φάλαγγα του Κρεμλίνου» και «η Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία», ανέφερε ό,τι αυτή «είναι η εθνική Εκκλησία της Ουκρανίας, που ενώνει την πλειονότητα των ορθοδόξων χριστιανών», φτάνοντας να τονίσει ότι «Τα μέλη αυτής της Εκκλησίας κατά κανόνα γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ουκρανία και είναι κάτοχοι ουκρανικών διαβατηρίων».

«Όσο συνεχίζεται αυτή η παράνομη προπαγάνδα, δυστυχώς θα συνεχίζονται οι αρπαγές ναών», εκτίμησε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η προπαγάνδα θα αναχαιτισθεί και θα επιτραπεί στους ορθόδοξους χριστιανούς της Ουκρανίας να ζήσουν ήσυχα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα