ΑΘΗΝΑ
08:01
|
08.06.2026
Αστυνομικοί διέλυσαν βίαια απόπειρα πορείας προς τη ΓΑΔΑ κοντά στον σταθμό του μετρό στην Πανόρμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες νεαροί που διαμαρτύρονταν για τα χτεσινά κρούσματα αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν απόψε στην πλατεία του μετρό στην Πανόρμου και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την ΓΑΔΑ.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά η συγκέντρωση διαλύθηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ που χρησιμοποίησαν και χειροβομβιδες κρότου λάμψης.

Διερχόμενοι περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής έγιναν αυτόπτες μάρτυρες νέου κρεσέντο αστυνομικής βίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν τουλάχιστον μία προσαγωγή νεαρού ατόμου.

Άλλοι κατέγραψαν αστυνομικούς να απαιτούν από πολίτες να βάλουν τα κινητά στην τσέπη για να μην καταγράψουν τα γεγονότα.

Καταγραφές επίσης υπάρχουν για αναίτιες προσαγωγές περαστικών από αστυνομικούς που εξέρχονται από μαύρα πολιτικά αυτοκίνητα, ενώ σε άλλο βίντεο αστυνομικοί σπάνε τους καθρέφτες σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σιωνισμός, ολιγαρχίες και κόμματα σε εποχή χωρίς αστική δημοκρατία

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα