ΑΘΗΝΑ
04:25
|
26.04.2024
Το έργο αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου με μεταφορική ικανότητα 2.000 MW και συνολικό μήκος περίπου 1.200 χιλιομέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών μέσω του καλωδίου EuroAsia Interconnector υπεγράφη σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου στη Λευκωσία, μεταξύ των υπουργών Ενέργειας Κύπρου και Ισραήλ, Νατάσα Πηλείδου και Γιουβάλ Στάινιτς ενώ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αθήνα.

Το έργο αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου με μεταφορική ικανότητα 2.000 MW και συνολικό μήκος περίπου 1.200 χιλιομέτρων. Ο EuroΑsia Interconnector, ο οποίος αποτελεί έργο Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI), θα επιτρέπει την αμφίδρομη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

Το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας θα επιτρέψει στις χώρες να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του περιβάλλοντος.   

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εκτίμησε ότι οι τρεις χώρες θα αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση αυτού του έργου. Αφενός γιατί ο EuroAsiaInterconnector θα συμβάλλει καθοριστικά στον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου,θα ενισχύσει την περαιτέρω ενσωμάτωση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τη θωράκιση των ηλεκτρικών δικτύων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Πρόσθεσε επίσης πως το έργο εντάσσεται στις προσπάθειες ενίσχυσης της τριμερούς στρατηγικής σχέσης και μαζί με τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed μπορεί να αποτελέσουν τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα της εμβάθυνσης της συνεργασίας μας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα