ΑΘΗΝΑ
23:48
|
13.05.2024
"Ειρηνευτική" δύναμη κατά απαίτηση των ΗΠΑ στέλνει στο Κουβέιτ το Κοσσυφοπέδιο δίχως το πρώτο να είναι...εμπόλεμη ζώνη!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιωτική αποστολή στο Κουβέιτ στο πλαίσιο της πρώτης διεθνούς συμμετοχής σε “ειρηνευτική δύναμη” στέλνει το Κοσσυφοπέδιο, 22 χρόνια μετά την ΝΑΤΟϊκή επίθεση του 1999 που διαμέλισε ό,τι είχε απομείνει από την τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας.

Σε τελετή που έγινε σήμερα στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, παρουσία στρατιωτικών ακολούθων από την πρεσβεία των ΗΠΑ και άλλων Δυτικών χωρών,η υπηρεσιακή πρόεδρος Βλιόσα Οσμάνι τόνισε ότι είναι “η πρώτη φορά που το Κοσσυφοπέδιο δεν εισάγει ειρηνευτικά στρατεύματα αλλά τα εξάγει”.

Η Οσμάνι εξήγησε ότι η αποστολή Κοσοβάρων ενόπλων από την “Δύναμη Προστασίας Κοσόβου” (KSF) στο  Κουβέιτ γίνεται μετά από αίτημα της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού.  Η ίδια απέφυγε να αναφέρει για ποιο λόγο γίνεται η αποστολή και σε τι αριθμό ανέρχεται η δύναμη που θα σταλεί από το Κοσσυφοπέδιο στο Κουβέιτ, ούτε ποια σκοπιμότητα θα εξυπηρετήσει μιας που το κρατίδιο του Περσικού Κόλπου δεν θεωρείται εμπόλεμη ζώνη…

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου Άντον Κούνι δήλωσε ότι πρόκειται για “ιστορική στιγμή” επειδή ο στρατός “κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των στρατηγικών εταίρων για να υπηρετήσει μαζί τους”.”Η εμπιστοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών προσθέτει ακόμη μεγαλύτερη αξία σε αυτήν τη συνεργασία” κατέληξε ο Κούνι.

Η Δύναμη Προστασίας Κοσόβου απαρτίζεται από περίπου 3.400 ένστολους. Έγιναν τακτικός στρατός πριν δύο χρόνια δίχως να μετονομαστεί επισήμως σε στράτευμα λόγω αντίδρασης βουλευτών της σερβικής μειονότητας που θεωρούν το Κοσσυφοπέδιο τμήμα της Σερβικής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε προβλέπει και  η απόφαση 1244 του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Σε επικίνδυνες ράγες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πέθανε ξαφνικά ο Ελβετός Αντικαγκελάριος

Κεμπάμπ με φιστίκι, ντολμαδάκια και μπακλαβά σέρβιρε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στον άβουλο Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα