ΑΘΗΝΑ
19:24
|
17.07.2024
Η ΝΔ προτείνει να διερευνηθούν οι χειρισμοί του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον δρόμο της διερεύνησης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής παίρνει η υπόθεση Καλογρίτσα και η εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Μετά από την αξιολόγηση του υλικού που περιελάμβανε η σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή, η ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παππά, καθώς διαπίστωσε ότι προκύπτουν «ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης».

Η πρόταση που κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και θα συζητηθεί το προσεχές διάστημα στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα αποφανθεί για την συγκρότηση ή μη της προανακριτικής επιτροπής, βάζει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας τα εξής αδικήματα τα οποία φέρεται να εκτέλεσε ο κ. Παππάς κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του (υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες Καλογρίτσα αφορούν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016):

α) το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και
β) το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννη Μπούγα «τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας». Όπως δήλωσε ο ίδιος «είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου. Η ΝΔ θα προτείνει για πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής τον βουλευτή Έβρου του κόμματος Σταύρο Κελέτση.

Όχι προανακριτική για τη Folli-Follie

Όσον αφορά τη δικογραφία για την υπόθεση Folli-Follie και ως προς το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να μην προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής αφήνοντας το θέμα της διερεύνησης στην Δικαιοσύνη η οποία έχει ήδη επιληφθεί ως προς την εμπλοκή του πρώην βουλευτή του κόμματος Μάκη Μπαλαούρα, ενώ στη Βουλή μένει μόνο να αποφανθεί για το εισαγγελικό αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του έτερου εμπλεκόμενου στην υπόθεση Σταύρου Αραχωβίτη.

Πηγές: ΕΡΤ, Έθνος, Το Βήμα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχία δημοσιογράφων για τα εμπόδια στην παρακολούθηση δικών δημοσίου συμφέροντος

Αλλαγές σε οικονομία, ενεργειακή πολιτική και θεσμούς προωθεί ο Στάρμερ στο Λονδίνο

Βουλή: Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε η Ολομέλεια

Ηνωμένο Βασίλειο: Θύματα trafficking ασυνόδευτα ανήλικα που εξαφανίστηκαν από εγκαταστάσεις του υπ. Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα