ΑΘΗΝΑ
14:04
|
08.05.2024
Μετά τις τις 19.00 ξέσπασαν συγκρούσεις μπροστά από το Α.Τ. της Νέας Σμύρνης. Πληροφορίες για τέσσερις τραυματίες αστυνομικούς και 10 προσαγωγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19.00 μμ στο κέντρο της Νέας Σμύρνης ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μαζική πορεία χιλιάδων πολιτών κατά της αστυνομικής βίας, έπειτα από τα πρωτοφανή επεισόδια αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένα χρήση δακρυγόνων και χημικών προκαλώντας συγκρούσεις με νεαρούς διαδηλωτές στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί (ο ένας σοβαρά) που νοσηλεύονται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου μετέβη λίγο πριν τις 21.30 μ.μ.ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στη διάρκεια των επεισοδίων αναφέρθηκαν επίσης τουλάχιστον 10 προσαγωγές.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή παρέμεινε αποπνικτική ως αργότερα το βράδυ, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών από τους αστυνομικούς μέσα στις γειτονιές…

Μαζική συμμετοχή στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση ήταν για τις 18:00 το απόγευμα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και η συμμετοχή του στην κινητοποίηση μαζική, με το πλήθος να υπολογίζεται σε πάνω από 10.000.

Μετά τις τις 19.00 ξεκίνησαν συγκρούσεις μπροστά από το Α.Τ. της Νέας Σμύρνης ενώ ξέσπασαν δύο φωτιές στην οδό Πλαστήρα, η μία σε δέντρο.

Σφοδρές οδομαχίες ήταν σε εξέλιξη για αρκετή ώρα, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά ένας αστυνομικός και έγιναν τουλάχιστον 10 προσαγωγές.

Κάλεσμα συλλογικοτήτων για την συγκέντρωση και δυναμική παρουσία

Στο σχετικό κείμενό τους ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης, κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, σωματεία, κόμματα και συλλογικότητες της περιοχής αναφέραν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία που ασκήθηκε χθες απρόκλητα σε βάρος της πόλης. Όπως σημειώνεται στα καλέσματα εδώ και μέρες, «οι αστυνομικές δυνάμεις, με το πρόσχημα των ελέγχων για μετακινήσεις και μάσκες, χρησιμοποιούν την εξουσία τους καταχρηστικά στους πολίτες. Τα γεγονότα προπηλακισμών και βιαιοπραγίας, πρωτοφανούς αγριότητας είναι καταδικαστέα και μη αποδεκτά στην πόλη μας».

Ανάμεσα σε άλλους στη συγκέντρωση επίσης κάλεσαν και οι οπαδοί του Πανιωνίου,  οι Πάνθηρες, που σε ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι «σας καταγγείλαμε τη βία των μπάτσων και μας ανταποδώσατε περισσότερη βία και περισσότερους μπάτσους. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και πήραμε απειλές, συλλήψεις και δικαστήρια». «Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Όλοι μαζί για το αύριο. Όλοι αύριο στη Νέα Σμύρνη» τονίζουν στο κάλεσμα τους.

Πάνω από το σημείο της συγκέντρωσης εντοπίστηκε ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Eurovision 2024: Με παλαιστινιακή καφίγια ανέβηκε στη σκηνή Σουηδός καλλιτέχνης

Μόσχα: Τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα είναι νόμιμοι στόχοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα