ΑΘΗΝΑ
14:28
|
19.04.2021
Φρένο στην κυβερνητική προπαγάνδα από την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στο κυβερνητικό αφήγημα περί αυξημένου κινδύνου διασποράς στις διαδηλώσεις έδωσε η καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Αθηνά Λινού.

«Και οι διαδηλώσεις όπως και κάθε ανθρώπινη επαφή αυξάνουν τον κίνδυνο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κίνδυνος εξαρτάται και από τον χώρο και από τις συνθήκες και από τη διάρκεια. Επομένως μια διαδήλωση που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας – τουλάχιστον στο επίπεδο του αερισμού και των αποστάσεων» είπε χαρακτηριστικά η κα Λινού στο πλαίσιο τηλεοπτικής συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την μαζικότατη πορεία στη Νέα Σμύρνη η Αθηνά Λινού διευκρίνισε ότι «αυξάνει σαφώς τον κίνδυνο, αλλά αν τα 6.000 άτομα ήταν σε έναν κλειστό χώρο ανά 150 – 200 θα ήταν πολύ πολλαπλάσιος ο κίνδυνος. Δεν υπάρχει επαφή με άνθρωπο σε απόσταση κάτω από δύο μέτρα χωρίς επαρκώς αποτελεσματική μάσκα που να μην έχει μια πιθανότητα μετάδοσης».

Η τοποθέτηση Λινού έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση από την εκβιαστικού χαρακτήρα παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, που συνέδεσε την έξαρση της πανδημίας με τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανναλένα Μπέρμποκ: Η επιλογή των Πρασίνων για την καγκελαρία της Γερμανίας

Γερμανία: Συμφωνία σ’ ένα ελαστικότερο “φρένο” έκτακτης ανάγκης

Η Αυστρία ενέκρινε την αγορά του Sputnik V

Κυρίως “πιάτο” η Ρωσία στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Υποθέσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα