ΑΘΗΝΑ
16:03
|
19.04.2021
Η τελική έγκριση του πακέτου των 1,9 τρισ. δολαρίων προωθείται για υπογραφή από τον πρόεδρο Μπάιντεν ώστε να τεθεί σε ισχύ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ολοκλήρωσε απόψε τη διαδικασία διαδοχικών ψηφοφοριών στο κογκρέσο δίνοντας την τελική έγκριση στο πακέτο των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με 220 ψήφους υπέρ και 211 κατά. Σχεδιάστηκε με βάση κυρίως τις προτεραιότητες φαρμακοβιομηχανιών, μεγάλων αλυσίδων της εστίασης και σε δεύτερη μοίρα μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Ακολούθως προβλέπεται η προώθηση του νομοσχεδίου για υπογραφή στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το αργότερο ως μεθαύριο, Παρασκευή, ώστε να γίνει νόμος πριν λήξουν τα επιδόματα ανεργίας. Εκτιμάται πως θα καταγραφεί στη νεότερη ιστορία των ΗΠΑ ως το μεγαλύτερο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας.

Το πακέτο των 1,9 τρισ. έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κατά της Covid-19 και να αναζωογονήσει την οικονομία.

Πού θα πάνε τα λεφτά

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο επεκτείνει το ομοσπονδιακό βδομαδιάτικο επίδομα ανεργίας μειώοντάς το στα 300 αντί των αρχικών 400 δολαρίων. Προβλέπει επίσης παράταση σε προγράμματα που παρέχουν ασφάλιση σε εκατομμύρια ανέργους έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ καθιστά τα 10.200 δολάρια σε εισόδημα από επιδόματα ανεργίας αφορολόγητα.

Περιλαμβάνει επίσης εφάπαξ πληρωμή ανά εργαζόμενο 1.400 δολαρίων εφόσον έχουν ετήσιο εισόδημα έως 80.00 δολάρια.

Περίπου 20 δισ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για επιτάχυνση της παρασκευής και διάθεσης εμβολίων, ενώ άλλα 50 δισ. θα κατευθυνθούν στη διεύρυνση των τεστ και της ιχνηλάτησης επαφών των κρουσμάτων κορονοϊού.

Γύρω στα 350 δισ. δολάρια θα κατευθυνθούν σαν οικονομική ενίσχυση πολιτειακών, δημοτικών και τοπικών αρχών.

Περίπου 28,6 δισ. δολάρια προβλέπεται να δοθούν ως κρατικές επιχορηγήσεις σε μεγάλες αλυσίδες εστίασης και μικρότερα εστιατόρια, μπαρ, καφέ που έχασαν σημαντικά έσοδα το μεγαλύτερο μέρος του 2020 και από την αρχή τρέχοντος έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανικό σχέδιο για κρυπτονόμισμα

Νίκος Καραχάλιος: “Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί το νεποτισμό και την ανεπάρκεια”

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση

Στέφανος Μάνος προς Μητσοτάκη και ΜΜΕ: Πείτε την αλήθεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα