ΑΘΗΝΑ
08:47
|
17.05.2022
Ο Γιάχια Σινουάρ επανεκλέχθηκε για να ηγηθεί της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για δεύτερη θητεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γιάχια Σινουάρ επανεκλέχθηκε για να ηγηθεί της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για δεύτερη θητεία, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών αξιωματούχων την Τετάρτη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, ο γεγονός θεωρείται πως αντικατοπτρίζει τον έλεγχό του Σινουάρ τόσο στις πολιτικές όσο και στις στρατιωτικές πτέρυγες της ισλαμιστικής ομάδας που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα από το 2017, ο Σινουάρ αποφυλακίστηκε στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων το 2011 με το Ισραήλ αφού πέρασε περισσότερα από 20 χρόνια σε φυλακές.

Ενώ παραμένει πιστός στην αντίθεση της Χαμάς στην συνύπαρξη με το κράτος του Ισραήλ, ο Σινουάρ θεωρείται ρεαλιστής, καθώς έχει διατηρήσει μια σχετικά ήπια αντιπαράθεση με τις ισραηλινές αρχές στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ έχει επιδιώξει την βελτίωση της σχέσης της ισλαμιστικής παράταξης με την Αίγυπτο.

Ο Σινουάρ θα ηγηθεί της Χαμάς στις επικείμενες κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές, τις πρώτες μετά από 15 χρόνια. Οι τελευταίες προεδρικές εκλογές έγιναν τον Ιανουάριο του 2005 και οι βουλευτικές έναν χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2006.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης-Μπάιντεν: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ

Ποια είσαι, Βίτα Ζαβερούκα;

Και με ελικόπτερα θα εισβάλλουν οι Ισραηλινοί στα παλαιστινιακά εδάφη

Τι συζητά ο Μητσοτάκης με τον Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα