ΑΘΗΝΑ
08:29
|
26.04.2024
Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν εντολές να απειλούν και να συλλαμβάνουν ακόμη και παιδιά μόλις οκτώ ετών!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές δεν έχουν όριο ούτε ηθικό φραγμό όσον αφορά την σκλήρυνση των συνθηκών ζωής των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Δεν σταματούν τη βαρβαρότητα ούτε καν μπροστά στα παιδιά των Παλαιστινίων. Το επιβεβαίωσαν σήμερα για μία ακόμη φορά.

Η ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση B’Tselem που αγωνίζεται εδώ και χρόνια κατά της καταπάτησης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων κατήγγειλε με ανάρτησή της στο Τουίτερ τις συλλήψεις πέντε παιδιών 8 ώς 11 ετών επειδή έπαιζαν και έκοβαν λουλούδια κοντά στον εβραϊκό εποικισμό Χαβότ Μαόν της Δυτικής Όχθης!

Η υπόθεση δεν είναι καινούρια. Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν ήδη αυτή τη στιγμή μέσα στις φυλακές τουλάχιστον 140 παιδιά με παρόμοια προσχήματα ή γιατί πέταξαν πέτρες σε στρατιώτες και εποίκους που κλέβουν τη γη, τα σπίτια και τα χωράφια των γονιών τους μπροστά στα μάτια τους.

Οι συλλήψεις των παιδιών από τους πάνοπλους (!) Ισραηλινούς στρατιώτες ολοκληρώθηκε με τη μεταφορά τους σε κλούβα και από εκεί στα κρατητήρια…

Φοροαπαλλαγές και επιδόματα στου ς κλέφτες παλαιστινιακής γης!

Νωρίτερα οι ισραηλινές αντικατοχικές οργανώσεις B’Tselem και Κerem Navot σε νέα έκθεση που δημοσιοποίησαν αποκαλύπτουν τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι ισραηλινές αρχές κατοχής για να ενθαρρύνουν τον πολλαπλασιασμό των εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Map of settlement bloc south of Bethlehem, Built-up area expansion 2010-2019

Μεταξύ άλλων οι δύο οργανώσεις καταγγέλλουν πως διάφορες κρατικές υπηρεσίες του Ισραήλ πραγματοιούν επενδύσεις σε νέους ή υπό ανάπτυξη εποικισμούς μέσω επίσημων ή ανεπίσημων “καναλιών”. Χρησιμοποιούν ως επιπρόσθετο δέλεαρ στεγαστικά επιδόματα, προνομιακά στεγαστικά δάνεια, κίνητρα αύξησης γεννήσεων, κ.λπ. γεγονός που εξηγεί την ραγδαία ανάπτυξη των εποικισμών υπερορθόδοξων ακραίων Εβραίων στην Δυτική Όχθη όπως οι μεγαλύτεροι εποικισμοί Μόντι ιν Ιλίτ και Μπειτάρ Ιλίτ. Παράλληλα εξασφαλίζουν σημαντικές φοροαπαλλαγές που κυμαίνονται σε έως και 200.000 σέκελ (περίπου 60.500 δολάρια) ανά φορολογούμενο σε τουλάχιστον 30 μεγάλους εβραϊκούς εποικισμούς της Δυτικής Όχθης.

Παρέχονται επίσης και επαγγελματικά επιδόματα, προνομιακή πρόσβαση σε βιομηχανικές ζώνες αλλά και μεγάλα αγροκτήματα και συνεταιρισμούς με τη γνωστή μέθοδο αυθαίρετης υφαρπαγής και κλοπής παλαιστινιακής γης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα