ΑΘΗΝΑ
06:06
|
02.06.2024
Θα έχει μεγάλη ποικιλία παραστάσεων δωρεάν ή επί χρήμασι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κυριακή, 14 Μαρτίου ξεκινά και επίσημα η πλήρης λειτουργία της GNO TV, της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το χέρι του σε αυτή την υπόθεση έβαλε και πάλι το γνωστό ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδότησε την ψηφιοποίηση της δυνατότητας προβολής παραστάσεων.

Κάθε παράσταση θα έχει υπότιτλους στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες και θα είναι στη διάθεση του κοινού για τέσσερις ή οχτώ μήνες. Ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει σε χρόνο της επιλογής του και όσες φορές επιθυμεί, μέσα σε έναν μήνα από την πρώτη θέαση. Για να έχει πρόσβαση στο υλικό της πλατφόρμας απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού ανά χρήστη.

Αν και η GNO TV έκανε την πρεμιέρα της εντός της πανδημίας και σε μια εποχή που οι παραστάσεις της ΕΛΣ είχαν ανασταλεί,η νέα υπηρεσία θεωρείται ψηφιακή μετάβαση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια εποχή με διαφορετικές ανάγκες και νέα δεδομένα.

Η GNO TV στοχεύει στο να προσελκύσει κοινό σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι η καλλιτεχνική ταυτότητα της ΕΛΣ και η ποιότητα των παραγωγών της μπορούν να σταθούν επάξια στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά του λυρικού θεάτρου.

Υπόσχεται να προσφέρει μεγάλη ποικιλία προτάσεων για το κοινό της ΕΛΣ, από παραστάσεις όπερας και μπαλέτου από την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, οπερέτας, μουσικού θεάτρου και φεστιβάλ από την Εναλλακτική Σκηνή, αλλά και παλιότερες παραγωγές της ΕΛΣ και νέα διαδικτυακά φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδικές παραγωγές.

Η μετάδοση των παραστάσεων από την GNO TV πραγματοποιείται μέσω του παγκόσμιου δικτύου παράδοσης περιεχομένου Akamai. Πρόκειται για μια κορυφαία υπηρεσία cloud security, web performance και media delivery, η οποία διασφαλίζει μεταδόσεις ασφαλείς, αξιόπιστες και γρήγορες, σε κάθε συσκευή και τοποθεσία.

Από τις 14 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμες οι ακόλουθες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:

●Η «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, υπό τη μουσική διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Ανα. Η όπερα που θα είναι διαθέσιμη ως τις 31 Ιουλίου, με εισιτήριο 10 ευρώ.

● Η όπερα «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ, υπό τη μουσική διεύθυνση Ντάνιελ Σμιθ και την σκηνοθεσία Τζον Φούλτζεϊμς. Θα είναι διαθέσιμη και αυτή ως 31 Ιουλίου με εισιτήριο 10 ευρώ.

● «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα & Η επέτειος», δυο μονόπρακτες όπερες δωματίου του Χάρη Βρόντου, σε ενιαία παράσταση από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Αγγέλας-Κλεοπάτρας Σαρόγλου. Το «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα», σε λιμπρέτο του Χάρη Βρόντου βασισμένο σε ποίηση της Αχμάτοβα και σε διασκευή ποιήματος της Αν Κάρσον από τον Χάρη Βλαβιανό, εκκινεί από τη ζωή της σπουδαίας Ρωσίδας ποιήτριας. Στην «Επέτειο», σε λιμπρέτο του συνθέτη και του ποιητή Γιάννη Ιωαννίδη, πρωταγωνιστής είναι ο συγγραφέας Γιάννης Μπεράτης, σε ένα παιχνίδι με τα γεγονότα του Εμφυλίου (ώς 31 Ιουλίου, 5 ευρώ).

● «Λευκό ρόδο», όπερα του Γερμανού Ούντο Τσίμερμαν, λυρικός ύμνος ενάντια στον ναζισμό, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση. Αντλεί την έμπνευσή της από τον 24χρονο Χανς και την 21χρονη Ζοφί Σολ, αδέλφια από το Μόναχο, ιδρυτικά μέλη της αντιναζιστικής φοιτητικής ομάδας «Το Λευκό Ρόδο» (ώς 31 Ιουλίου, 5 ευρώ).

● «Το λυκόφως των χρεών», η πολυσυζητημένη όπερα που εγκαινίασε το 2017 την Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής, μια ριζική διασκευή του «Λυκόφωτος των θεών» του Ρίχαρντ Βάγκνερ σε μουσική μεταγραφή του Χαράλαμπου Γωγιού, λιμπρέτο του Δημήτρη Δημόπουλου και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη (ώς 31 Ιουλίου 2021, 5 ευρώ).

● «Ο μικάδος», κωμική όπερα των Γκίλμπερτ και Σάλιβαν, που έκανε απανωτά σολντ άουτ το 2017 στην Εναλλακτική Σκηνή, σε συμπαραγωγή με την ομάδα μουσικού θεάτρου Ραφή, μουσική διεύθυνση-ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση (ώς 31 Ιουλίου, 5 ευρώ).

● «Τέσσερις εποχές», από την ομάδα Patari Project, βασισμένες στο ομώνυμο έργο του Βιβάλντι, μια «πράσινη» παράσταση για παιδιά ηλικίας 6 έως 96 ετών, η οποία θίγει τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον (ώς 31 Δεκεμβρίου, 5 ευρώ).

● «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», η σπάνιας ομορφιάς animated όπερα σε μουσική Λένας Πλάτωνος, λιμπρέτο Γιώργου Βολουδάκη, σκηνοθεσία Κατερίνας Πετσατώδη και ανιμέισον της Ειρήνης Βιανέλλη, που γνώρισε τεράστια επιτυχία (ώς 31 Δεκεμβρίου, 5 ευρώ).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κιθάρα του Τζον Λένον πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ 2,9 εκ. δολαρίων

Ξεκίνησε το τριήμερο φεστιβάλ Αναιρέσεις

Αντιδράσεις για σχέδια μετατροπής ιστορικών κτιρίων σε ξενοδοχείο στο Καστέλι Χανίων

Disiecta Membra #15: Ο ναρκισσισμός του τραύματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα