ΑΘΗΝΑ
05:21
|
25.04.2024
Η πανδημία προκαλεί, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, και μείωση γεννήσεων...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αβεβαιότητα για το μέλλον, η οικονομική ανασφάλεια και οι ασφυκτικοί περιορισμοί που προκαλεί εδώ και ένα χρόνο η πανδημία διεθνώς φαίνεται πως δεν προκαλεί μόνον έντονα σημάδια οικονομικής ύφεσης αλλά και μείωσης των γεννήσεων.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημογραφικών Μελετών (INED) της Γαλλίας παρουσίασε κάποια πρώτα στατιστικά στοιχεία για τις γεννήσεις παιδιών εννιά μήνες μετά το πρώτο λοκντάουν και διαπίστωσε μείωση των γεννήσεων κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η μείωση αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη των τελευταίων πενήντα ετών.

Στην Ιταλία καταγράφηκε παρόμοια τάση. Οι ειδικοί κατέγραψαν 21,6% λιγότερες γεννήσεις τον Δεκέμβριο του 2020 έναντι του αντίστοιχου προπέρσινου διαστήματος, ενώ η ιταλική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ISTAT) κατέγραψε περίπου 400.000 γεννήσεις, έναντι 420.000 το 2019. 

Aντίστοιχες πτωτικές τάσεις κατάγράφονται παράλληλα σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, ωστόσο το φαινόμενο συνηθίζεται σε δυτικές χώρες, ειδικά μετά από μία μεγάλη οικονομική κρίση (όπως η χρεοκοπία του 1929 στις ΗΠΑ) ή μετά από μία πανδημία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα