ΑΘΗΝΑ
20:34
|
06.05.2024
Υπενθυμίζεται ότι ο κος Νικολάου ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ το 2019 με απευθείας ανάθεση από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο μέτωπο αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης φαίνεται να ανοίγει η κυβέρνηση μετά την είδηση πως ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), Νίκος Νικολάου, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων του, με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα news2u.

Μάλιστα, η αποχώρησή του κου Νικολάου από την σειρά του Μega «Έξαψη» φημολογείται πως έχει να κάνει ακριβώς με τις φήμες πως ο ίδιος θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Νίκος Νικολάου έλαβε νωρίτερα σήμερα επιστολή από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με την οποία ο υφυπουργός του ζητούσε να τοποθετηθεί εγγράφως αναφορικά με δημοσίευμα που ήθελε τον Νίκο Νικολάου να είναι καταγγελλόμενος για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Mε δήλωσή του ο  αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ και ηθοποιός απάντησε λέγοντας πως δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη ή μη καταγγελίας προς το πρόσωπό του και σημειώνει ότι ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά του με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ενώ άφησε υπονοούμενα για πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του αναφέρει:

«Κυκλοφορούν δημοσιεύματα που με εμπλέκουν αόριστα σε υπόθεση  “σεξουαλικής παρενόχλησης”. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα. Ποτέ δεν έχω προσβάλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας, καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και, αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου. Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όποιος επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, καλυπτόμενος πίσω από αόριστες δήθεν “πληροφορίες”, θα κληθεί άμεσα να αποδείξει τα λεγόμενά του ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση. Είμαι στην διάθεση κάθε αρμοδίου για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις μου ζητηθούν, αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς του Κράτους Δικαίου. Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ζωή και τη τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα, έκαναν μεγάλο λάθος. Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δεν θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στον χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Νικολάου ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ το 2019 με απευθείας ανάθεση από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο διορισμός του είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Πρόσφατα ο κ. Νικολάου υπερασπίστηκε την κ. Μενδώνη στην υπόθεση Λιγνάδη υποστηρίζοντας ότι “κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από όσους ζητούν την παραίτησή της”.

Ο Νίκος Νικολάου γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Ο γνωστός ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, ενώ η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «Πορφύρα και αίμα» της ΥΕΝΕΔ την περίοδο 1977-1978. Έκτοτε, ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε αρκετές επιτυχημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα «Χαρά αγνοείται», «Γοργόνες», «Μαζί σου», «Η εκδρομή», «Έρωτας μετά», «Έξαψη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα