ΑΘΗΝΑ
02:39
|
04.05.2024
Τη θλιβερή διπλή είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 61 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος. Τη δυσάρεστη είδηση μετέφερε μέσω των social media ένας προσωπικός του φίλος, ο Βασίλης Σπυρόπουλος. “Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε”, έγραψε στο Facebook.

O Θεόφιλος Βανδώρος, ήταν γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού, Νίκου Βανδώρου και έγινε γνωστός στο κοινό από την σειρά “Τμήμα Ηθών”. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Πέρασε μία δεκαετία στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έπαιξε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως οι “Τμήμα Ηθών”, “Λάμψη” και “Φιλοδοξίες”.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος αγαπούσε τη μουσική, έπαιζε κιθάρα και μπάσο, και για μια περίοδο έδινε ροκ συναυλίες, με γκρουπ που είχε ιδρύσει, σε στέκια της Αθήνας. Το 2010 μετακόμισε στην Αυστραλία και αφού δούλεψε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα, επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα.

Για την απώλεια του Θεόφιλου Βανδώρου έκανε ανάρτηση και η ηθοποιός Καίτη Φίνου που είχε συνεργαστεί μαζί του σε θεατρικές παραστάσεις.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε επίσης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον θάνατο του Θεόφιλου Βανδώρου αλλά και ενός ακόμη ηθοποιού του, Κωστή Μαλκότση. Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στον χώρο του θεάτρου.

Σύζυγος του η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή.

Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο η μικρού μήκους ταινία “Δεν θα Υποκύψουμε” του Γιώργου Κ. Μπακόλα, βασισμένη στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη. Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες “Τα χρόνια της θύελλας», “Η ώρα της οργής”, “Το Κόκκινο τρένο” και στο “Πόθοι στον καταραμένο βάλτο”.

Για την απώλεια των δύο ηθοποιών ο πρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε: “Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί..Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις …. Μεγάλη θλίψη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα