ΑΘΗΝΑ
15:13
|
20.04.2024
Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι έχουν μειωθεί οι κίνδυνοι που αφορούν στις επενδύσεις της ρωσικής οικονομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε την Πέμπτη, το 2020 ως “τη χειρότερη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”, εν όψει της συνεχόμενης μάχης της με την πανδημία του κορονοϊού. 

“Το ανέφερα ήδη και θα πω για άλλη μια φορά ότι το τελευταίο έτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου” δήλωσε ο Πούτιν σε συνομιλίες σχετικά με τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας, τονίζοντας ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ μειώθηκε κατά 3,5% το 2020.

“Αυτό συνέβη λόγω αντικειμενικών λόγων, όπως η επιδημιολογική κατάσταση και η ανάγκη θέσπισης περιορισμών, οι οποίοι επηρέασαν το επιχειρείν και τη δυναμική της οικονομίας” συνέχισε ο Πούτιν.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι έχουν μειωθεί οι κίνδυνοι που αφορούν τις επενδύσεις στη ρωσική οικονομία:

“Χάρη στη στοχευμένη οικονομική πολιτική μας, καταφέραμε να αποφύγουμε τη μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας, οι κίνδυνοι επενδύσεων στη ρωσική οικονομία έχουν μειωθεί σημαντικά. Πρέπει σίγουρα να στοχεύσουμε στο να κάνουμε το επενδυτικό περιβάλλον ακόμη πιο προβλέψιμο και σταθερό”.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια οικονομία επηρεάζεται αρνητικά από την πανδημία της νόσου COVID-19, αλλά η Ρωσία αναμένεται να αντιμετωπίσει καλύτερα τις επιπτώσεις της, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “δεδομένης της υποκείμενης υπόθεσης ότι αποφεύγονται περαιτέρω αποκλεισμοί, αναμένεται σχετικά ισχυρή τριμηνιαία ανάπτυξη στα τέλη του 2020 και έως το 2021, καθώς οι τιμές του πετρελαίου και η παραγωγή ανακάμπτουν”.

Πηγή: Sputnik

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα