ΑΘΗΝΑ
13:48
|
23.04.2024
Οι παρευρισκόμενοι φώναξαν συνθήματα υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο συλλαλητήριο υπέρ της προάσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατά της αστυνομικής βίας πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, απόγευμα της Πέμπτης. Πρόσκληση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο απηύθυναν δικηγορικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικές ενώσεις, καθώς και αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες.

Αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος οι παρευρισκόμενοι φώναξαν μεταξύ άλλων συνθήματα υπέρ της δικαίωσης του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, κατά της κρατικής καταστολής και κατά προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν « Φασίστα, Σκουπίδι, Χρυσοχοΐδη» , «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι», «Σεξισμός, Ρατσισμός, Τρομοκρατία κάτω η Νέα Δημοκρατία». 

Η πορεία, που κατέληξε στην Ομόνοια, έγινε στο φόντο του κρεσέντου αστυνομικής βίας κατά πολιτών που προηγήθηκε στις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Νέας Σμύρνης, κύλησε ειρηνικά.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στο κλείσιμο της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ κλειστή είναι και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Ακαδημίας μέχρι και τα λουλουδάδικα. Παράλληλα από τις 16:30 έκλεισε ο Σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα