ΑΘΗΝΑ
13:57
|
25.04.2024
Κλειστά για δύο βδομάδες θα είναι όλα τα σχολεία στη χώρα, με μοναδική εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κλείσιμο των σχολείων των δύο πρώτων βαθμίδων της εκπαίδευσης από την Τρίτη, 16 Μαρτίου ως τις 29 του μήνα, εξαιρουμένων των σχολείων ειδικής αγωγής, ανήγγειλε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Χαρδαλίας συνέστησε “προσοχή και εγρήγορση” και για το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας, τονίζοντας ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ισχύουν ως έχουν.

Ως εκ τούτου επανέλαβε πως δεν επιτρέπονται οι μη τοπικές μετακινήσεις. Πρόσθεσε πως οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και ΑΤΜ τραπεζών γίνονται μόνον εντός του Δήμου διαμονής και εντός 2 χλμ από τόπο κατοικίας. Το πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα ισχύει εντός αυτών των ορίων.

Θύμισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει τις καθημερινές από τις 9.00 μμ ως τις 5.00 π.μ.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι νομοί Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας,Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Αρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Σάμου, Λευκάδας Καλυμνίων, Ρόδου, Σκύρου και Ανωγείων.

Από αύριο, 13 Μαρτίου ως τις 22 Μαρτίου εντάσσονται στο “βαθύ κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, και ορισμένοι δήμοι στους νομούς Χανίων,Πιερίας και Ιωαννίνων και Σποράδων.

Νωρίτερα, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην πρώτη επέτειο από την κήρυξη της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Διαπίστωσε συνέχισητης αύξησης των κρουσμάτων παρά τα αυξημένα μέτρα. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων ξεπερνά, είπε, πανελλαδικά τα 2100 τη μέρα.

Ανέφερε ότι τα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν κυρίως στις ηλικίες 25 ως 50 ετών που έχουν αυξημένη κινητικότητα. Τόνισε ότι ο Πειραιάς παρουσιάζει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας από την αρχή της πανδημίας.Προέβλεψε συνέχιση των κρουσμάτων για τις επόμενες δύο με τρεις βδομάδες.

Διέκρινε εμφανή μείωση των κρουσμάτων μεταξύ ατόμων άνω των 80 ετών λόγω αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης αυτής της μερίδας πληθυσμού.Στα ενθαρρυντικά στοιχεία ανέφερε ότι περίπου το 4% του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί. Μέσα στις επόμενες βδομάδες θα κληθούν να εμβολιασθούν η ηλιακή ομάδα 70 με 75 ετών και οι ευπαθείς ομάδες.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως από την αρχή της πανδημίας ως σήμερα τα θανατηφόρα κρούσματα της νόσου παγκοσμίως ξεπερνούν τα 2,6 εκατομμύρια. Ανέφερε την αύξηση κρουσμάτων στη Γαλλία με πάνω από 20.000 κρούσματα ημερησίως ενώ στη Βρετανία διαπιστώθηκε μέσος όρος 6.000 κρουσμάτων ανά μέρα παρότι έχει εμβολιαστεί το 1/3 του πληθυσμού.

Στην Ελλάδα διαπίστωσε αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ και αύξηση κρουσμάτων στα επίπεδα του περασμένου Νοέμβρη. Στην Αττική οι νέες διαγνώσεις αυξήθηκαν γύρω στο 20%. Παρόλα αυτά, σε Αττική και Θεσσαλονίκη διέκρινε κάποιες ενδείξεις για σταθεροποίηση των κρουσμάτων αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά έλευσης τρίτου κύματος μετάδοσης της νόσου σε όλη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα