ΑΘΗΝΑ
14:01
|
21.01.2022
Ο πρόεδρος της Αρμενίας Α. Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Ν. Πασινιάν συζήτησαν τη πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν συζήτησαν το Σάββατο τη δυνατότητα διεξαγωγής πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών εν μέσω πολιτικής κρίσης στη χώρα, ανέφερε η προεδρική υπηρεσία τύπου.

“Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και τις λύσεις για την εσωτερική πολιτική κρίση. Η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εξετάστηκε ως πιθανή λύση”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε δήλωση.

Μια πολιτική κρίση ξέσπασε στο Γιερεβάν αφού ο αναπληρωτής αρχηγός του γενικού προσωπικού της Αρμενίας χλεύασε το αμφιλεγόμενο σχόλιο του Πασινιάν σχετικά με την φερόμενη αποτυχία των ρωσικών πυραύλων Ισκαντέρ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αυτό πυροδότησε μια σειρά στρατιωτικών απολύσεων.

Οι ένοπλες δυνάμεις εξέδωσαν δήλωση απαιτώντας την παραίτηση του ίδιου του Πασινιάν, ο πρωθυπουργός το θεώρησε αυτό ως απόπειρα πραξικοπήματος και κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους. Το αίτημα του Πασινιάν για απόλυση του Γκασπαριάν απορρίφθηκε από τον Σαρκισιάν και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υποβάλει άλλο αίτημα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Να φύγουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ από Ρουμανία και Βουλγαρία

Ο προβλέψιμος κύριος Μπλίνκεν και ο απρόβλεπτος κύριος Λαβρόφ…

Νew York Times: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν το φράγμα Τάμπκα στη Συρία

Διχασμένοι οι Σουηδοί για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα