ΑΘΗΝΑ
04:19
|
05.07.2024
Oι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για να επιτύχουν σταδιακά την πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων από όλα τα αμφιλεγόμενα σημεία το συντομότερο δυνατό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι και από τα δύο έθνη πραγματοποίησαν την 21η Συνάντηση του Μηχανισμού Εργασίας για Διαβούλευση και Συντονισμό σε Συνοριακά Θέματα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Hindu, καθώς, όπως αναφέρει, οι συνομιλίες μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και παράλληλοι διάλογοι σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ διοικητών του σώματος, αποτελούν τα δύο βασικά κανάλια για την προώθηση της διαδικασίας.

Η συνάντηση της Παρασκευής αποτελεί την έβδομη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά τη σύγκρουση των στρατευμάτων των δύο χωρών στις 15 Ιουνίου στην κοιλάδα του Γκαλάν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας ανέφερε πως οι δύο πλευρές εξέτασαν την κατάσταση κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής και πραγματοποίησαν συζητήσεις σε βάθος για τα υπόλοιπα ζητήματα. Και οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι η ολοκλήρωση της απόσυρσης των αντίστοιχων στρατευμάτων στις βόρειες και νότιες ακτές της λίμνης Πανγκόνγκ παρείχε μια καλή βάση για την επίτευξη έγκαιρης επίλυσης των υπόλοιπων ζητημάτων που εκκρεμούν στα σύνορα. Ο 11ος γύρος των συνομιλιών των διοικητών του σώματος θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό για να διευκολυνθεί περαιτέρω η κατάσταση στο πεδίο και να προστατευθεί η ευάλωτη ειρήνη και σταθερότητα στις παραμεθόριες περιοχές, ανέφερε η δήλωση. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την πλήρη απόσυρση από όλα τα κρίσιμα σημεία το συντομότερο δυνατό.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν τη σταθερότητα στην περιοχή και να αποφύγουν τυχόν επεισόδια, να σταθεροποιήσουν και να ελέγξουν την κατάσταση των συνόρων και να αποτρέψουν την υποτροπή – αναφερόμενοι στις εντάσεις του περασμένου έτους.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια επίσημη πληροφορία σχετικά με την πρόοδο της απόσυρσης των στρατευμάτων στην περιοχή Gogra-Hot Springs area και στο Demchok. Υπάρχουν επίσης εντάσεις που σχετίζονται με τον αποκλεισμό των περιπολιών στις πεδιάδες Depsang.

Πηγή: telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Βρετανία: Στο 67% η συμμετοχή-Προς ιστορική νίκη οδεύουν οι Εργατικοί

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση της ΝΔ, μάχη για την τέταρτη θέση

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα