ΑΘΗΝΑ
04:20
|
06.05.2024
το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι άσκησε πίεση στη Βραζιλία, ώστε η χώρα να απορρίψει την έγκριση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην ετήσια έκθεσή του, το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι άσκησε πίεση στη Βραζιλία, ώστε η χώρα να απορρίψει την έγκριση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V, με τους παραγωγούς του εμβολίου να καταδικάζουν τις ενέργειες των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι οι χώρες πρέπει να παλέψουν ενωμένες κατά της πανδημίας.

Οι αμερικανικές αρχές στοχεύουν στον «μετριασμό των προσπαθειών» της Ρωσίας να προωθήσει την «επιρροή» της στην περιοχή, η οποία, υποστηρίζει το υπουργείο, θα ήταν επιζήμια για την «ασφάλεια των ΗΠΑ», δίχως ωστόσο να περιέχει λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο που θα υπονομευθεί η ασφάλεια των ΗΠΑ από την έγκριση ενός επιπλέον εμβολίου από την Βραζιλία.

Κρεμλίνο: Γίνονται απόπειρες πολιτικοποίησης του ρωσικού εμβολίου και στην Ευρώπη

Υπάρχουν προσπάθειες πολιτικοποίησης της χρήσης του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το Κρεμλίνο θεωρεί ότι δεν υπάρχουν απόπειρες πολιτικοποίησης του ζητήματος του ρωσικού εμβολίου και στην ΕΕ απάντησε:

«Προς λύπη μας, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πάντα, από την αρχή αυτής της ιστορίας, αντιτάχθηκε στην πολιτικοποίηση των εμβολίων», προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού είναι κοινός στόχος της ανθρωπότητας. 

«Ο πρόεδρος Πούτιν ήταν ανέκαθεν κατά αυτού του ζητήματος, να γίνει ένα εργαλείο στα χέρια πολιτικών χωρίς αρχές και προβοκατόρων. Το βλέπουμε αυτό, δυστυχώς, τέτοιες προσπάθειες γίνονται. Ακούμε πολλές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών χωρών, που δεν είναι πολύ πετυχημένες» δήλωσε ο Πεσκόφ, και πρόσθεσε ότι τέτοιες απόπειρες δεν σταματούν τη δουλειά των Ρώσων επιστημόνων και αντιπροσώπων της χώρας, οι οποίοι ικανοποιούν την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα