ΑΘΗΝΑ
11:36
|
18.05.2024
Η αεροπορική βάση Balad βόρεια της Βαγδάτης επλήγη από πολλαπλούς πυραύλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βάση παραδόθηκε στην Ιρακινή Πολεμική Αεροπορία το 2011 μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη χώρα. Προηγουμένως είχε δεχτεί μια παρόμοια επίθεση πυραύλων στα τέλη Φεβρουαρίου, η οποία φέρεται να άφησε τραυματίες δύο υπαλλήλους.

Η αεροπορική βάση Balad βόρεια της Βαγδάτης επλήγη από πολλαπλούς πυραύλους, ανέφεραν ιρακινοί αξιωματούχοι ασφαλείας στο Reuters τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η βάση έγινε στόχος πέντε ρουκετών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο ακόμη πύραυλοι απέτυχαν να φτάσουν στη βάση, πέφτοντας σε μια κοντινή αγροτική περιοχή.

Η φωτιά που ξέσπασε από τους πυραύλους δεν προκάλεσε θύματα, πρόσθεσε η πηγή. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, τρεις πύραυλοι έπεσαν στη βάση τραυματίζοντας δύο υπαλλήλους. Η στρατιωτική εγκατάσταση είναι μια ιρακινή αεροπορική βάση που βρίσκεται περίπου 64 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης. Η πλειονότητα των αμερικανικών στρατευμάτων αποχώρησε από τη βάση εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων ΗΠΑ-Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Υεμένη: Κατάρριψη αμερικανικού MQ-9 Reaper από τους Χούθι

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα