ΑΘΗΝΑ
09:49
|
20.04.2024
Οι ΗΠΑ δυσανασχετούν από τη συνάντηση βουλευτών της Χεζμπολάχ με τον Σεργκέι Λαβρόφ και ζητούν την απαγόρευση της οργάνωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συνάντηση τετραμελούς ομάδας Λιβανέζων βουλευτών του κόμματος της Χεζμπολάχ στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αποδοκίμασε απόψε αξιωματούχος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο του σαουδαραβικού δικτύου Αλ Αραμπίγια.

Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov shakes hands with Mohammad Raad, the head of the parliamentary bloc of Lebanon's Hezbollah, in Moscow, March 15, 2021. (Reuters)

“Καλούμε όλες τις χώρες να απορρίψουν την ψευδή διάκριση ανάμεσα στην πολιτική και τη στρατιωτική πτέρυγτα της Χεζμπολάχ και να αναλάβουν δράση ως προς την οργάνωση αυτή στο σύνολό της ως τρομοκρατική”  ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ στο Αλ Αραμπίγια. Και πρόσθεσε: “Η Χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική οργάνωση και υπόκειται στον αμερικανικό νόμο περί παγκόσμιας τρομοκρατίας”.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Αλ Μανάρ, μετέδωσε την είδηση της αποστολής αντιπροσωπείας βουλευτών του κόμματος στη Μόσχα με επικεφαλής τον Μοχάμααντ Ράαντ (που μετέβη εκεί για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2011) επισημαίνοντας πως στη συνάντηση των Λιβανέζων βουλευτών με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε Λίβανο και Συρία.

Το Αλ Μανάρ μετέδωσε απόψε την είδηση ολοκλήρωσης της τριήμερης επίσκεψης της αντιπροσωπείας των βουλευτών της Χεζμπολάχ στη Μόσχα δίχως να σχολιάσει την αντίδραση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ.

Μετέφερε ωστόσο με νόημα την επισήμανση του επικεφαλής Ξένων Σχέσεων του κόμματος, Αμμάρ Μουσάουι, ο οποίος χαιρέτισε τη φιλοξενία των ρωσικών αρχών αναδεικνύοντας “τη στρατηγική συνεργασία με τη Μόσχα στη διατήρηση της σταθερότητας στο Λίβανο και την απώθηση οποιασδήποτε τρομκρατικής αντεπίθεσης στη Συρία”…

Τηλεοπτικό διάγγελμα Νασράλα την Πέμπτη

Το ίδιο δίκτυο προανήγγειλε πως την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα θα κάνει τηλεοπτικό διάγγελμα μετά τις 20.30 (ώρα Βηρυτού και Αθήνας).

Sayyed Nasrallah

Αφορμή δίνει η Ημέρα του Τραυματία Μαχητή της Χεζμπολάχ. Κεντρικό θέμα του διαγγέλματος του αρχηγού της οργάνωσης θα αποτελέσουν οι πρόσφατες τοπικές και περιφερειακές εξελίξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα