ΑΘΗΝΑ
08:35
|
19.04.2024
Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης φαίνεται να δίνει η υπουργός Παιδείας για ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης φαίνεται να δίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αυτή τη φορά για τα λάπτοπ ή τάμπλετ που εδώ και πολλούς μήνες έχει υποσχεθεί για τους μαθητές αλλά για την διάθεση των οποίων δεν έχει προχωρήσει καν στην έκδοση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Παιδεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει πως το υπουργείο προχωράει σε απευθείας ανάθεση ποσού 250.480 ευρώ στην εταιρεία INTRAWAY, με αντικείμενο όχι τις συσκευές αυτές καθαυτές, αλλά την επικοινωνιακή διαχείριση του προγράμματος. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται η ανάθεση γίνεται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΚτΠ ΑΕ) την ανώνυμη εταιρία του Δημοσίου που λειτουργεί ως επιτελικό όργανο υποστήριξης υλοποίησης έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών, στην εταιρία INTRAWAY στο πλαίσιο της Δράσης «Ψηφιακή Μέριμνα».

Το περιεχόμενο της ανάθεσης αναφέρεται στην κατάρτιση πλάνου δημοσιότητας, στην επικοινωνία-ενημέρωση των δικαιούχων με emails και sms, στη δημιουργία ιστοσελίδας πληροφόρησης, στην ενημέρωση των επιχειρηματιών που θα προμηθεύσουν τον εξοπλισμό, στη δημιουργία υπηρεσίας υποστήριξης (help desk), καθώς και στη διάχυση των αποτελεσμάτων και την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών για τη δράση.

Το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ακόμα πως η επιλογή της ΚτΠ ΑΕ γίνεται «στον απόηχο των συνεχών απευθείας αναθέσεων που έχει υπογράψει η Νίκη Κεραμέως σε ιδιωτικές εταιρίες ώστε να μη συνδεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με μια ακόμη απευθείας ανάθεση αρκετών χιλιάδων ευρώ». Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως «Το έργο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οι δαπάνες του έργου βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, ΣΑΕ 047 με κωδικό ενάριθμου 2020ΣΕ04700058 (ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ “ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ», ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν. 4763 – ΦΕΚ Α 254/21-12-2020)».

«Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφηκε στις 12 Μαρτίου με χαρακτηριστική καθυστέρηση, δεδομένου ότι η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά. Παραμένει ασαφές πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πότε θα παραλάβουν οι μαθητές τον εξοπλισμό, με τη διανομή να προγραμματίζεται για μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς» τονίζει ακόμα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας και του πρωθυπουργού τον περασμένο Δεκέμβριο, το πρόγραμμα παροχής ηλεκτρονικού εξοπλισμού έχει λάβει μια σειρά από αναβολές. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφηκε στις 12 Μαρτίου με χαρακτηριστική καθυστέρηση, δεδομένου ότι η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται κανονικά. Παραμένει ασαφές πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πότε θα παραλάβουν οι μαθητές τον εξοπλισμό, με τη διανομή να προγραμματίζεται για μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Πρόκειται για οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Πηγές: Αυγή, ThePressProject

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα