ΑΘΗΝΑ
12:31
|
18.04.2024
Κυρώσεις-απάντηση στους ισχυρισμούς της έκθεσης της Υπηρεσίας Πληροφοριών που κατηγορεί τη Ρωσία για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ισχυρίστηκαν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξουσιοδότησε τη ρωσική κυβέρνηση να υπονομεύσει τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών την Τρίτη. 

“Εκτιμούμε ότι… ο Πούτιν εξουσιοδότησε και μια σειρά από ρωσικές κυβερνητικές οργανώσεις διεξήγαγαν και επηρέασαν επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην υποτίμηση της υποψηφιότητας του Προέδρου Μπάιντεν και του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστηρίζοντας τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στην εκλογική διαδικασία” ανέφερε η έκθεση..

Ρητή ήταν η διάψευση από τη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, την ίδια μέρα. Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία κάνει λόγο για “αβάσιμες” κατηγορίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την υποτιθέμενη ανάμειξη της Μόσχας στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

“Το έγγραφο που ετοίμασε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι άλλο ένα σύνολο αβάσιμων κατηγοριών εναντίον της χώρας μας για παρέμβαση στις αμερικανικές εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες” αναφέρει η ανακοίνωση της πρεσβείας στο Facebook, τονίζοντας ότι πρόκειται για ισχυρισμούς καθώς δεν παρέχεται καμία απόδειξη.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του CNN η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν προετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας την ερχόμενη εβδομάδα ως απάντηση στους ισχυρισμούς της έκθεσης της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Επικαλούμενο αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών το CNN αναφέρει ακόμη ότι, οι επικείμενες κυρώσεις θα στοχεύουν επίσης την Κίνα και το Ιράν.

Βάσει των ισχυρισμών της αποχαρακτηρισμένης έκθεσης, πέρα από τη Ρωσία, τις αμερικανικές εκλογές προσπάθησαν να επηρεάσουν η Κίνα, το Ιράν, η Βενεζουέλα και η Κούβα.

Η αξιολόγηση που περιγράφεται στη 15σελιδη έκθεση δημοσιεύτηκε από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ. Σε αυτήν αναφέρεται επίσης, ότι σύμμαχοι του Τραμπ έπεσαν στην… παγίδα της Μόσχας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης κατά Αυτιά: Χουντικό το σύνθημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

Κυρώσεις στην Τεχεράνη από την Ε.Ε.

Μπέος: Αποκάλεσε «κοπρίτες» τους πολίτες και έκανε μηνύσεις

Συλλήψεις στη Γερμανία για υποψία κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα