ΑΘΗΝΑ
01:03
|
08.05.2024
Αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν πύραυλοι στον εναέριο χώρο της Δαμασκού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε το βράδυ της Τρίτης 16 Μαρτίου “ισραηλινή επίθεση” με πυραύλους στην επαρχία της Δαμασκού και κατέρριψε έναν αριθμό πυραύλων στον εναέριο χώρο της συριακής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (SANA).

“Οι δυνάμεις της συριακής αεράμυνας αναχαίτισαν ισραηλινή επίθεση”, ανέφερε το SANA, προσθέτοντας πως οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν πολλούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της Δαμασκού. Οι επιθέσεις σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώθηκαν στις 22:30 τοπική ώρα. Στρατιωτική μη κατονομαζόμενη πηγή ανέφερε ότι οι ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν “από την κατεύθυνση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν”.

Το πρακτορείο SANA μετέδωσε βίντεο που κατέγραψαν την αναχαίτιση των πυραύλων από τη συριακή αεράμυνα.

Εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε πως δεν σχολιάζουμε “δημοσιεύματα ξένων μέσων”, ωστόσο το δίκτυο RT News υπενθυμίζει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει παραδεχθεί ότι έχουν πραγματοποιηθεί “εκατοντάδες” επιθέσεις με πυραύλους κατά “ιρανικών στόχων” στη Συρία κατά τη διάρκεια της πολυετούς εκστρατείας κατά των δυνάμεων των τζιχαντιστών. Το εβραϊκό κράτος προειδοποιεί τακτικά πως δεν θα επιτρέψει η Συρία να μετατραπεί σε ορμητήριο ιρανικών δυνάμεων.

Η τελευταία ισραηλινή επίθεση στη Συρία σημειώθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου. Μια επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων κοντά στη Δαμασκό, όπου σύμφωνα με το Ισραήλ δρουν θύλακες του Ιράν. Η εφημερίδα Jerusalem Post αναφέρει ότι η χθεσινοβραδινή ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Συρία ήταν η όγδοη από την έναρξη του τρέχοντος έτους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα