ΑΘΗΝΑ
21:58
|
16.04.2024
“Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου” δηλώνει ο κ. Σπύρος Αντωνόπουλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου” δηλώνει ο διευθυντής του Ακτινολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο “Γεννηματάς” περιγράφοντας την ασφυκτική πίεση που δέχεται εδώ και μήνες το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις ασθενών με τη νόσο Covid-19.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” ο κ. Αντωνόπουλος επανέλαβε την πληροφορία που ακούγεται πλέον καθημερινά και η οποία αφορά τις διασωληνώσεις ασθενών εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. “Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 με 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε”, είπε ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο “Γεννηματάς”. Πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση, η Αττική βιώνει δύσκολες καταστάσεις και ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ.

“Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου”, υπογράμμισε ο κ. Αντωνόπουλος.

ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ΜΕΘ τουλάχιστον 28 διασωληνωμένοι

 Τουλάχιστον 28 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και συγκεκριμένα: 9 στη Νίκαια, 5 στο Θριάσιο, 4 στο Σισμανόγλειο, 8 στο Γεννηματάς και 2 στο Λαϊκό. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, “πεθαίνουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής (64χρονη με 10 ημέρες εκτός ΜΕΘ στο Αμαλία Φλέμινγκ, και άλλοι)”.

Να σημειωθεί ότι χθες Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605.

Πηγή: OPENTV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα