ΑΘΗΝΑ
05:11
|
19.05.2024
Ένα χρόνο μετά το πρώτο λοκντάουν η κυβέρνηση "θυμήθηκε" τις άπορες οικογένειες και την έλλειψη τάμπλετ και λάπτοπ για την τηλε-εκπαίδευση...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινά τις επόμενες μέρες η χορήγηση “voucher” του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” με στόχο την αγορά λάπτοπ και τάμπλετ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ηλικίας έως 24 ετών σε οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα έως 6.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι (που υπολογίζονται σε 325.000 οικογένειες) αναμένεται να λάβουν τις επόμενες βδομάδες και μήνες επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - 15-12-20 Επενδύουμε ακόμη περισσότερο  στις ψηφιακές δεξιότητες- Τεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 112 εκατ. ευρώ σε  560.000 νέους μέσω voucher

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.» και τίθεται σε ισχύ άμεσα μετά τη σημερινή υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης και την έγκριση κονδυλίου ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαδικασία δύο σταδίων

Ωστόσο η διαδικασία προβλέπεται να γίνει σε δύο στάδια, αφού προηγουμένως οι προμηθευτές και οι εταιρίες του κλάδου που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τις απαραίτητες συσκευές καταθέσουν αιτήσεις ηλεκτρονικά και στη συνέχεια ελεγχθούν ώστε να διαπιστωθεί εάν καλύπτουν τις ελάχιστες προδιαγραφές που αναφέρονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Ακολούθως ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας μέσω διαδικτύου, όπου σε πρώτη φάση θα καταθέσουν αίτηση οικογένειες που πήραν πέρσι το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ (και που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος).

Στο επόμενο, δεύτερο στάδιο, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Η επιλογή θα γίνει αυτόματα με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.

Αξίζει βεβαίως να επισημανθεί πως η κυβέρνηση ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση την επιδότηση της αγοράς συσκευών που κρίθηκαν απαραίτητες για την τηλε-εκπαίδευση εν μέσω καραντίνας ένα χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου λοκντάουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Ρωσία: Δικαστήριο επιβάλλει ασφαλιστικά μέτρα για περιουσιακά στοιχεία της UniCredit

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα