ΑΘΗΝΑ
15:42
|
19.04.2021
Ο υπουργός έδωσε προθεσμία δύο ημερών στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ αναγνωρίζοντας πως σύστημα υφίσταται μεγάλη πίεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιθώριο ως την Παρασκευή σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου τουλάχιστον 200 εξ αυτών να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας απηύθυνε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση “με επίταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων”.

Μέχρι σήμερα 45 ιδιώτες παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί γιατροί και αναισθησιολόγοι που είναι μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συνδράμουν το ΕΣΥ ενάντια στην πανδημία. Ήδη αρκετοί από αυτούς έχουν τοποθετηθεί σε νοσοκομεία.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι το ΕΣΥ ενισχύεται “ακόμη περισσότερο” για να αντέξει στην πίεση που δέχεται, ανακοινώνοντας ότι το Νοσοκομείο Ερυθρός μετατρέπεται σε εξ ολοκλήρου covid  νοσοκομείο ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ για non covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων.

Το ίδιο διάστημα οι κλινικάρχες παραχωρούν στην Αττική με το ζόρι συνολικά 550 κλίνες, από τις οποίες οι 450 είναι non Covid.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση

Στέφανος Μάνος προς Μητσοτάκη και ΜΜΕ: Πείτε την αλήθεια

Προειδοποίηση του ISIS στους “χριστιανούς της Αιγύπτου”

European Super League: Ο καπιταλισμός δολοφονεί και το ποδόσφαιρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα