ΑΘΗΝΑ
01:31
|
27.04.2024
Ο υπουργός έδωσε προθεσμία δύο ημερών στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ αναγνωρίζοντας πως σύστημα υφίσταται μεγάλη πίεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιθώριο ως την Παρασκευή σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου τουλάχιστον 200 εξ αυτών να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας απηύθυνε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απειλώντας σε αντίθετη περίπτωση “με επίταξη συγκεκριμένων ειδικοτήτων”.

Μέχρι σήμερα 45 ιδιώτες παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί γιατροί και αναισθησιολόγοι που είναι μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχουν δηλώσει συμμετοχή για να συνδράμουν το ΕΣΥ ενάντια στην πανδημία. Ήδη αρκετοί από αυτούς έχουν τοποθετηθεί σε νοσοκομεία.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι το ΕΣΥ ενισχύεται “ακόμη περισσότερο” για να αντέξει στην πίεση που δέχεται, ανακοινώνοντας ότι το Νοσοκομείο Ερυθρός μετατρέπεται σε εξ ολοκλήρου covid  νοσοκομείο ενώ το 251 Γ.Ν. Αεροπορίας ενσωματώνεται στο ΕΣΥ για non covid περιστατικά και τμήμα επειγόντων.

Το ίδιο διάστημα οι κλινικάρχες παραχωρούν στην Αττική με το ζόρι συνολικά 550 κλίνες, από τις οποίες οι 450 είναι non Covid.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα