ΑΘΗΝΑ
17:48
|
23.09.2023
Προέβλεψε ότι ο Απρίλιος θα είναι μήνας - ορόσημος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ήμουν ο πρώτος που ήγειρε το ζήτημα του πράσινου, ψηφιακού πιστοποιητικού στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ήταν απολύτως ξεκάθαρο σε εμένα ότι σε κάποιο σημείο, είτε στα μέσα της άνοιξης, είτε το καλοκαίρι, οι Ευρωπαίοι θα ένιωθαν την ανάγκη να ταξιδέψουν και έπρεπε, στο μέτρο του εφικτού, να διευκολύνουμε την πραγματοποίησή τους” δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNi ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ να προχωρήσει στην θέσπιση “πιστοποιητικού υγείας” πριν το καλοκαίρι με πρόσχημα την διευκόλυνση της κίνησης ταξιδιωτών στη Ζώνη Σένγκεν.

Σε επόμενο σημείο παραδέχθηκε την σημαντική εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό εκφράζοντας την προσδοκία πως αυτό το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση θα είναι καλύτερη γιατί “έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας”.

Εκτίμησε επίσης πως ο Απρίλιος θα είναι μήνας -ορόσημο αναμένοντας ότι ως το τέλος τού θα έχουν εμβολιαστεί αφενός όλοι άνω των 60 ετών με τουλάχιστον μία δόση και αφετέρου οι ευπαθείς ομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρεία σύσκεψη την Κυριακή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η Ρωσία λέει ότι οι Αρμένιοι μαχητές του Καραμπάχ αρχίζουν να παραδίδουν τα όπλα

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ν. Κορέα

AfD: Πρόγραμμα «πρώτων 100 ημερών» της Εναλλακτικής για τη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα