ΑΘΗΝΑ
09:47
|
23.04.2024
Προέβλεψε ότι ο Απρίλιος θα είναι μήνας - ορόσημος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ήμουν ο πρώτος που ήγειρε το ζήτημα του πράσινου, ψηφιακού πιστοποιητικού στα μέσα Ιανουαρίου, όταν ήταν απολύτως ξεκάθαρο σε εμένα ότι σε κάποιο σημείο, είτε στα μέσα της άνοιξης, είτε το καλοκαίρι, οι Ευρωπαίοι θα ένιωθαν την ανάγκη να ταξιδέψουν και έπρεπε, στο μέτρο του εφικτού, να διευκολύνουμε την πραγματοποίησή τους” δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNi ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ να προχωρήσει στην θέσπιση “πιστοποιητικού υγείας” πριν το καλοκαίρι με πρόσχημα την διευκόλυνση της κίνησης ταξιδιωτών στη Ζώνη Σένγκεν.

Σε επόμενο σημείο παραδέχθηκε την σημαντική εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό εκφράζοντας την προσδοκία πως αυτό το καλοκαίρι η τουριστική κίνηση θα είναι καλύτερη γιατί “έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας”.

Εκτίμησε επίσης πως ο Απρίλιος θα είναι μήνας -ορόσημο αναμένοντας ότι ως το τέλος τού θα έχουν εμβολιαστεί αφενός όλοι άνω των 60 ετών με τουλάχιστον μία δόση και αφετέρου οι ευπαθείς ομάδες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα