ΑΘΗΝΑ
10:33
|
20.04.2024
Τέσσερις εβδομάδες έχει καθυστερήσει η αποστολή πέντε εκ. δόσεων από το ινδικό Ινστιτούτο Serum.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αναπάντεχη έλλειψη εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κάλυψη των αναγκών του εμβολιαστικού προγράμματος του Απριλίου αποδίδεται εν μέρει στην καθυστέρηση της αποστολής μιας παρτίδας πέντε εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca από το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC το φορτίο των εμβολίων που έχει εξ ολοκλήρου παρασκευαστεί στο ινδικό ινστιτούτο έχει καθυστερήσει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Ο υπουργός Οικισμού, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε πάντως ότι για το θέμα των προμηθειών των εμβολίων δεν είναι υπεύθυνο ένα εργοστάσιο αλλά ούτε και μία χώρα. Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι δεν τίθεται θέμα εκτροχιασμού του εμβολιαστικού προγραμματισμού και ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου όλοι οι ενήλικες πολίτες της χώρας θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας Αγγλίας έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή τους σε όλους τους υγειονομικούς οργανισμούς πως υπάρχει σημαντική μείωση των διαθέσιμων δόσεων του εμβολίου για τον μήνα Απρίλιο.

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Serum στην Ινδία ανέφερε για το θέμα των εμβολίων: “Πριν από μερικές εβδομάδες παραδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πέντε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Θα προσπαθήσουμε να αποστείλουμε περισσότερες δόσεις αργότερα και ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση των απαιτήσεων του εμβολιαστικού προγράμματος της Ινδίας”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα